– Känslan är bra. Sedan är det en bit kvar tills jag är där jag vill vara eftersom jag missat stora delar av försäsongen. Men jag tycker ändå att det känns bra, säger Anna Oscarsson.

Aldrig tidigare har högerbacken varit borta en längre tid på grund av skada. Därmed är det helt nytt för henne att handskas både med det mentala samt att aktivera och återhämta kroppen vid en längre frånvaro.

– Jag stegrar träningen hela tiden och det får ta den tiden det tar. Det är en mental berg- och dalbana. Ena dagen kan det kännas jättebra och den andra dagen tänker man bara "vafasen är det nu som har hänt". Du får lära dig att ta hand om kroppen på ett annat sätt. Jag har aldrig behövt tänka på saker som aktivering och att vara lika noggrann med sånt innan. Jag har lärt mig mycket av det här och lär mig fortfarande, säger landslagsbacken med en handfull A-kamper bakom sig.

Det var ändå ett stabilt inhopp av Oscarsson som tog det säkra före det osäkra i sitt agerande på ytterbacken.

– Jag är positivt förvånad över att det känns så bra tekniskt och taktiskt. Jag har hängt med och varit med under alla möten och varit närvarande trots att jag varit skadad. Det har nog betytt mycket.

Det var de allsvenska nykomlingarna Kungsbacka som stod för motståndet i den näst sista träningsmatchen för säsongen. LFC förde spelet från start och hade tidigt ett bra skott från Stina Blackstenius och en frispark i ribban av KosovareAsllani. Ändå var det nykomlingarna som gick upp i ledningen – dock genom ett självmål.

– Vi skapar inte tillräckligt mycket som vi borde göra mot en nykomling i allsvenskan, samtidigt tycker jag att de gör det väldigt bra också, säger Oscarsson.

Artikelbild

Det gjordes en del byten i andra halvlek – vilket också gjorde att offensiven blev effektivare. Därmed vände LFC matchen och vann till slut med 2–1 då Stina Blackstenius och Mimmi Larsson stod för målskyttet.

– Det är kul att se att vi kan göra mycket byten och att det också blir en skillnad. Vi som kommer in gör det med energi och avgör matchen.

Artikelbild

Vad är skillnaden mellan förra säsongen vid den här tidpunkten och där ni är nu?

– Förra säsongen visste vi inte riktigt vad vi skulle göra på planen, varken försvars- eller anfallsmässigt. Nu har vi satt en spelidé och ett arbetssätt så vi vet vad vi ska göra. Nu är det upp till oss spelare att kunna gå ut och göra det varje match också. Jag tycker vi ligger bra till. Vi har haft det lite svajigt under försäsongen där vi förlorat när vi gjort bra prestationer och vunnit när vi haft sämre prestationer. Det har varit upp och ner. Vi behöver hitta en hög lägstanivå helt enkelt.

Rättelse: I tidigare artiklar om Anna Oscarsson har det stått att hon haft en fotskada. Det är fel. Det är en bristning i baksida lår hon dragits med.