Om målvaktsplatsen: "Känns vidöppen"

LFC:s fem VM-spelare har inte kommit tillbaka från semestern ännu. Det gav de spelarna som inte fått mycket speltid tidigare samt två spelare från IFK Norrköping chansen att visa upp sig i träningsmatchen mot Örebro.

14 juli 2019 17:11

Linköping FC fick precis ihop en startelva till träningsmatchen mot Örebro. Men med den relativt tunna truppen, på grund av att VM-spelarna inte kommit hem än, blev det endast spel i 2x30 minuter.

– Vi hade även två på skadelistan så vi fick precis ihop en startelva, förklarar Unogård och fortsätter:

– Det är jättekul för Sverige och för spelarna att de gick så långt men jag hade gärna haft dem hemma tidigare. Jag tycker ändå att matchen fyllde sitt syfte på ett individuellt plan.

Örebro hade däremot en full trupp och ville få många spelare i spel. Och trots att det var ett reservbetonat LFC som ställde upp mot Örebrolaget tog de hem segern med 2–1. Det är framför allt en spelare som Olof Unogård tyckte tog chansen när hon fick den.

– Mathilda Haglund visade verkligen att hon vill vara med och konkurrera om målvaktsplatsen, så målvaktspositionen känns vidöppen numera. Det var kul att se, säger han och fortsätter:

– Utöver det måste jag vara ärlig och säga att det inte var någon av reserverna som tog chansen på ett supertydligt sätt.

Positivt var även att Filippa Angeldahl var tillbaka ordentligt i spel efter sin skada.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi

Ämnen du kan följa