Måldrottningarna som ska lyfta LFC

Båda är 23 år, forwards, snabba och målfarliga. Under hösten gör de allsvenska försvaren bäst i att se upp för LFC:s nyförvärv Marie Yasmine Alidou D'Anjou och Emma Jones.

18 augusti 2018 19:40

Både Natasha Dowie och Marija Banusic har lämnat de två senaste årens svenska mästare i sommar – och nu är de så efterlängtade ersättarna i anfallet på plats.

Under fredagen gjorde både engelska Emma Jones och kanadensiska Marie Yasmine Alidou D'Anjou sin första träning i Linköpings FC.

Emma kommer närmast från Oregon State University i USA, medan Marie Yasmine värvades från franska Olympique Marseille.

– Spännande att prova på en ny liga i ett land jag aldrig har varit i förut, tycker Jones. Eftersom Dowie som spelade här i våras är från England har jag bra koll på henne.

– Roligt med en ny kultur och att få möta lag jag inte spelat mot innan. Kanadas landslagsmålvakt Stephanie Labbé spelar ju här och henne känner jag förstås till, ler Alidou D'Anjou.

Det finns flera likheter mellan dem – som att båda är 23 år, forwards, snabba och målfarliga.

– Jag hoppas kunna hjälpa laget med en del mål och även framspelningar. Som mest i karriären har jag gjort 50 mål på en säsong, men det var i Readings andralag, berättar Emma Jones.

– En av mina styrkor är också spelsinnet. Och så kan jag förhoppningsvis bidra med lite tuffhet. Det kan vi säkert båda två, som har spelat i USA där det är mer aggressivt spel på planen, säger Marie Yasmine – som öste in 30 fullträffar i juniorcollege med New Jersey en säsong.

Engelskan är spelklar till hemmamötet mot Limhamn Bunkeflo på söndagen. Däremot får Marie Yasmine vänta tills alla papper är klara.

– Jag har ju bara gjort en träning ännu, men det är klart att jag vill spela så fort som möjligt. Vore roligt att få göra det redan i helgen, säger Emma.

De har koll på att LFC tagit SM-guld två år på raken, men efter en tung vår bara är femma i den allsvenska tabellen - elva poäng efter serieledande Piteå.

– Inget är omöjligt och vi ska göra vårt bästa för att laget ska klättra uppåt i serien. Sedan är ju Champions League något att se fram emot. Ska bli väldigt kul att ställas mot de bästa internationella lagen i Europa, tycker duon.

Kontrakten är skrivna säsongen ut med möjlighet att förlänga över 2019.

– Så här långt känns allt jättebra. Vi har blivit mycket bra mottagna av våra nya klubbkompisar och det verkar vara en mysig stad så vi ska nog trivas, menar de båda två.

I Limhamn Bunkeflo vaktar den blivna U23-landslagsspelaren Emma Lind från Vadstena målet. När lagen möttes i våras blev det stryk borta med 0-1 för LFC. Nu finns chans till revansch – eventuellt med Emma Jones på planen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joakim Löwing