LIVE-TV: Kan ÅFF få kontakt i botten?

ÅFF hade kniven mot strupen inför dubbelmötet med bottenlaget Skövde. Nu ser läget ännu tyngre ut efter förlust med 0–1 och endast en inspelad poäng efter de båda mötena. Se matchen igen i spelaren ovan.

14 juli 2018 12:50

I den femte matchminuten kom det första riktigt farliga läget då Skövdes William Granath kastade sig mot ÅFF-målet för att försöka nicka in bollen. Då klev Henrik "Fimpen" Gustavsson fram i målet och gjorde en jätteräddning. Skövde fortsatte trycka på och hade två riktigt bra chanser och även en stolpträff. Men det blev ingen utdelning av det. Hemmalaget fortsatte dock att pressa högt och ÅFF blev allt lägre i försvaret. Åtvidaberg lyckades inte hitta någon kemi i omställningsspelet utan det blev mest långbollar för att få bort bollen från farligt område. Till slut började ÅFF komma in bättre i halvleken och Dardan Mustafa la upp en fin boll till Adrian Pettersson i straffområdet. Skottet blev räddat och gick ut till hörna. Några sekvenser efter kom Simon Marklund ren strax utanför straffområdet och testade skott utifrån – men bollen slickade utsidan av stolpen. Efter glimten av ÅFF-övertag tog hemmalaget över igen. William Granath var där på nytt och lyckades skjuta över trots att det i princip var öppet mål. Henrik Gustavsson gjorde det bra i ÅFF-målet och de kunde vara glada för att det var mållöst i den första halvleken.

 I början av andra halvlek kom dock välförtjänt 1-0 för hemmalaget genom Rasmus Örqvist. ÅFF började sedan jaga en kvittering, men de farligaste chanserna levererades fortsatt av SAIK. Det kändes inte som ÅFF kom riktigt nära utan Skövde hade kontroll och förde spelet. I den 83:e minuten kom Åtvidaberg i en bra omställning och Dardan Mustafa testade skott som hamnade på en Skövde spelare och studsade upp i luften. Bollen hamnade hos Ludvig Holmertz som sköt ett volleyskott, men det räddades ut till hörna av Skövdemålvakten. Bortalaget tryckte upp allt mer och tog över bollinnehavet medan Skövde spelade på resultatet. ÅFF flyttade upp spelet för sent och trots några bra lägen var Skövde snäppet vassare. Därmed börjar nu glappet mellan ÅFF i botten och resterande lag

Skövde tar därmed ett kliv upp till mitten av tabellen medan ÅFF ramlar efter allt mer på jumboplatsen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi