Larsson har siktet inställt på VM

Från Eskilstuna United till Linköping FC. Nu har landslagsanfallaren Mimmi Larsson börjat hitta rätt i sitt nya lag. ”Det känns som att jag börjat hitta min plats nu”, säger hon.

20 april 2019 08:00

LÄS MER: Landslagsspelare klar för LFC

LÄS MER: Larssons mål: Guldstrid och VM

Hon är ett namn på mångas läppar i fotbolls-Sverige när det pratas om spelare med en ljus framtid. Under den senaste landslagssamlingen i Algarve Cup stod hon för ett hattrick mot Schweiz och i den allsvenska premiären blev hon tvåmålsskytt. Kampen om en plats till VM-truppen i Frankrike i sommar har officiellt börjat – och hon har onekligen börjat bra.

– Det är klart att VM är ett mål. Det är sex matcher eller något sånt innan truppen tas ut. Det går hand i hand allting. Jag vill prestera bra här hemma med klubben och presterar jag bra här ökar chanserna att komma med. Jag ska försöka göra det bra. Om jag gör mitt bästa tror jag absolut att jag kan vara med och kriga om en plats, säger Mimmi Larsson.

Har du haft någon dialog med Peter Gerhardsson? Vad ser han för styrkor hos dig och ditt spel?

– Mina styrkor ligger i mitt djupledsspel och i min fart. Det är så han vill använda mig. Man vet sin roll tydligt och jobbar utifrån den.

Vad är den stora skillnaden mellan klubblagsspel och landslagsspel?

– Jag har förmånen att ha många landslagsspelare i truppen så skillnaden är inte jättestor. Men sedan är det såklart ytterligare ett kliv upp till landslaget med farten och tekniken. Jag är dock väldigt imponerad över kvalitén på träningarna här i Linköping och att det är en så pass hög nivå, säger Larsson.

Linköping FC har ställt upp i en 4-2-3-1-konstellation under försäsongen vilket gjort att Mimmi Larsson har hamnat på en kant i offensiven.

– Jag har fått spela i en ovan position som har gjort att det varit lite nytt för mig. Jag tycker ändå det har känts bra. Jag känner mig pigg och i form efter den här försäsongen, säger hon.

Hur tycker du det fungerat med dig och Stina Blackstenius?

– Vi har inte spelat så mycket ihop eftersom jag har varit ytter och hon toppforward. Men det känns som att vi offensivt börjar hitta varandra i laget mer och mer. Vi tar steg hela tiden. Det går i rätt riktning.

Känner du att det är konkurrens mellan er?

– Jo, så är det med alla offensiva spelare. Men det är inget jag tänker på i min träning eller under match. Jag vill prestera så bra som möjligt för laget och för min egen del. Det är inget som stör mig.

LFC är topptippat i damallsvenskan och flera bettingbolag har dem som vinnare i oddsen. Det är dock inget som Larsson vill lägga större fokus på.

– Personligen tänker jag inte på det så mycket utan försöker vara här och nu. Det är viktigt att man inte svävar i väg och tar det match för match. Vi har som sagt ett väldigt bra lag och en tydlig bild, men det är hårt jobb som gäller.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Candevi