"Inte fått några påstötningar"

Som det ser ut nu får Linköpings FC behålla sina VM-spelare i höst. "Vi har inte fått några påstötningar", säger Olof Unogård, tränaren.

LÄS ÄVEN: LFC-arna inte i mål på sista VM-resan

LÄS ÄVEN: "Det går inte att beskriva känslan"

Bättre skyltfönster än ett VM är svårt att tänka sig – och det gör förstås att risken finns att LFC kan tappa några av sina sex spelare på plats i Frankrike. Både Sverige (med Nilla Fischer, Kosovare Asllani, Stina Blackstenius, Lina Hurtig och Mimmi Larsson i truppen) och Norge (med Frida Leonhardsen Maanum) har gjort det bra, men egentligen är det bara de tre förstnämnda som givits rejält med speltid och därmed chansen att visa upp sig.

Av dem kommer Fischer hem av främst familjeskäl och Blackstenius återvände så sent som i vintras från Frankrike för att få en nystart i karriären. Det är ingen vågad gissning att hon vill stanna hemma ett tag till innan det är dags för en ny utlandssväng.

Kosovare Asllani däremot.

Offensiva stjärnan har själv öppnat för att lämna trots ett halvår kvar på kontraktet – och LFC:s tuffa ekonomiska läge gör att sannolikt att inte heller klubben är helt främmande för en försäljning.

Men enligt Olof Unogård är det oförändrat läge när det gäller eventuella spelartapp. För tillfället finns inte några konkreta förfrågningar.

– Stämmer. Vi har inte fått några påstötningar, säger Unogård.

– Jag har inga kommentarer gällande Kosse, sa agenten Arash Bayat till Sporten i förra veckan.

Vad gäller övriga VM-spelare i LFC har Frida Leonhardsen Maanum ett kontrakt som går ut efter säsongen. 19-åringen har svarat för en stark allsvensk vår, men fått begränsat med speltid i VM. Kontrakten för Lina Hurtig och Mimmi Larsson gäller i ett och ett halvt år till. Den förstnämnda fick starta mot Thailand och gjorde mål då.

LFC:s allsvenska trupp återsamlas på måndag efter nästan en månads uppehåll, men VM-spelarna ansluter inte förrän någon eller några veckor senare beroende på hur länge de blir kvar i Frankrike.

Av övriga i blågula VM-truppen är Hedvig Lindahl, Sofia Jakobsson och Linda Sembrant klubblösa, medan Nathalie Björn, Caroline Seger, Julia Zigiotti Olme, Julia Roddar och Madelen Janogy har avtal som går ut efter säsongen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa