"Aldrig ge bort ett sånt mål igen"

Nyförvärvet Julia Ashley fick visa upp sig framför sin nya hemmapublik när LFC tappade 1–0 till 1–1 på tilläggstid mot Växjö. Ett resultat som inte har någon betydelse inför Svenska Cupens fortsättning.

16 februari 2019 19:48

Det var en kall och blåsig dag på Linköping arena och trots att LFC på slutet tappade in en boll var det amerikanska nyförvärvet, Julia Ashley, lite gladare än alla andra.

– Det var väldigt spännande och en helt annan spelstil här än den jag är van vid i USA, här är det mer uppbyggnadsspel, lite långsammare och man håller i bollen på ett helt annat sätt. Men det var väldigt kul att debutera, om man bortser från att det blev oavgjort, säger Julia Ashley med ett leende på läpparna.

Det var en lugn första halvlek utan speciellt många chanser. Direkt när den andra halvleken blåstes igång höjdes tempot och LFC tog kommando över matchen. Kosovare Asllani lyckades i den 72:a minuten peta in bollen till 1-0. Detta efter att Elin Landström fick till ett fint djupledspass fram till Lina Hurtig som sköt ett skott som McLeod i Växjö-målet inte fick kontroll på. Istället för en räddning rullade bollen fram till en fri Asllani som med en enkel bredsida kunde göra sitt fjärde mål på två matcher.

Men slutresultatet var inte fastställt där. I den 91:a minuten lyckades Växjös lagkapten, Elin Karlsson, kvittera efter en tilltrasslad situation efter en hörna.

– Vi kan inte ge bort ett mål på det sättet i dem sista minuterna. Det var nog en liten miss i kommunikationen mellan oss gällande vem som skulle springa ut och hindra deras korta hörna. Men det är tidigt i säsongen och vi har inte hunnit träna tillräckligt på hörnor än. Men nu har vi lärt oss något nytt och vi kommer aldrig ge bort ett sånt mål igen, säger Julia Ashley.

Julia Ashley fick spela hela matchen och var efter sin debut väldigt glad över att få presentera sig för sin nya klubb och publik.

– Jag kunde höra fansen sjunga under matchen och de var verkligen stöttande. Sen efter matchen var de så trevliga, jag skulle ta en bild med dem och alla var så välkomnande, säger Julia Ashley.

Hur har din första tid här i en helt ny stad och ett nytt lag varit?

– Det har varit fantastiskt, hela laget är så välkomnande och hjälpsamma. Jag vet många andra tjejer som kommit till ett nytt land och har hört att det ska vara en svår omställning. Men alla här i laget har gjort det så lätt för mig, säger Julia Ashley som kommer från New Jersey, USA.

Att LFC på slutet tappade in en boll och spelade oavgjort har ingen betydelse inför fortsättningen av Svenska Cupen. Tjejerna från LFC behöver nämligen vinna mot Göteborg FC för att kunna ta sig vidare till semifinal. Något de hade behövt även om matchen hade slutat med en seger. LFC ställs mot Göteborg FC på bortaplan den 10 mars. Ett Göteborg som under söndagen vann med 13–0 mot Jitex.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Herman Rydeberg