LFC går helt tomhänta från affären

På onsdag öppnar transferfönstret och Olof Unegård bekräftar att man letar efter en ersättare till flyktande Kosovare Asllani. "Vi hoppas på att ersätta den platsen i truppen", säger han.

15 juli 2019 12:25

LÄS MER: Asllani lämnar LFC

Samtidigt bekräftar LFC-tränaren att klubben går helt lottlösa från uppbrottet då kontraktet bryts och LFC får noll kronor i ersättning.

– Tyvärr blev det så. Det har varit en ganska lång process och utgångspunkten har varit att få betalt. Vi behövde dock att en klubb aktiverade utköpsklausulen... och med "Kosses" höga löneläge visade det sig vara svårt att få till.

Han fortsätter:

– Vinsten är att vi blir av med en riktigt tung lönepost. Just det kändes nästan nödvändigt för oss och därför valde vi att prioritera ett avslut. Det här var någonting vi behövde göra snarare än ville göra.

En plats i truppen öppnas dock upp och den vill man ändå fylla.

– Vi hoppas på att ersätta henne. Sedan kommer det kanske inte bli en spelare på samma nivå. Fast trots att vi har det lite svårt ekonomiskt så vill vi åtminstone fylla den platsen i truppen.

Kikar ni utomlands eller i Sverige?

–Då vi vetat att det flaggats för detta ett bra tag, även innan VM, så har vi några spår öppna. Framför allt är det utomlands vi tittar och då många andra ligor kör höst/vår brukar sommarfönstret ha ett lite bredare utbud än vinterfönstret.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer