Lettland blev ny munsbit för Sverige

Tre raka segrar och 49–4 i målskillnad.

Sveriges innebandydamer gick igenom gruppspelet som en ångvält och mycket talar för att det fortsätter på samma sätt i kvartsfinalen.

Det kändes som att vi hade powerplay hela tiden, säger Isabell Krantz till Kanal 9 efter 16–1 mot Lettland

10 december 2019 21:43

Innebandyns problem är fortsatt att den internationella bredden är allt annat än... bred. Med VM:s gruppspel nu avklarat har Sveriges damer – som har tagit sex raka VM-guld – inte ställts på några riktiga prov. 23–1 mot Slovakien, 10–2 mot Tjeckien och så tisdagens 16–1 mot Lettland talar sitt tydliga språk.

"Träna avslut"

Det kändes såklart väldigt skönt att vinna. När vi mötte Lettland senast för två VM sedan vann vi med 7–0, och de backar ju hem väldigt mycket, så det är svårt, säger backen Isabell Krantz till Kanal 9.
Vi får inte riktigt träna på det som vi vill i spelet. Nu kändes det som att vi hade powerplay hela tiden, så då blir det att köra på och skjuta mycket, så vi fick träna på det i stället.

Härnäst väntar Tyskland eller Singapore i kvartsfinal på fredag och allt annat än en ny svensk utskåpning vore sensationellt. Något oväntat ser det däremot ut att bli största rivalen Finland redan i semifinal, efter att finländskorna inlett mästerskapet med en oväntad förlust mot hemmanationen Schweiz.

Det är roligt med lite förändring och att inte alltid möta dem i final, det ska bli sjukt roligt. Och spännande, säger Isabell Krantz.

Wijk historisk

Landslagskaptenen Anna Wijk gjorde fyra nya VM-poäng mot Lettland, och är nu ensam på toppen som den främsta poänggöraren i svensk landslagshistoria med 185 poäng.

Bäst för kvällen var dock klubbkompisen Moa Gustafsson som gjorde fyra mål och en assist.

Fakta: Så fortsätter innebandy-VM

11 december, playoff om plats i kvartsfinal:

Lettland–Norge

Tyskland–Singapore

Slovakien–Danmark

Polen–Australien

13 december, kvartsfinaler:

Kvartsfinal 1: Schweiz–Lettland/Norge

Kvartsfinal 2: Sverige–Tyskland/Singapore

Kvartsfinal 3: Finland–Slovakien/Danmark

Kvartsfinal 4: Tjeckien–Polen/Australien

14 december, semifinaler:

Vinnaren kvartsfinal 2–Vinnaren kvartsfinal 3

Vinnaren kvartsfinal 1–Vinnaren kvartsfinal 4

15 december: final och bronsmatch

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT