Larsson visade vägen i målfest

Måltorkan är över – för Linköpings FC och för Mimmi Larsson. "Ärligt talat har jag inte funderat så mycket på det", sa landslagsforwarden.

22 april gjorde hon mål i segermatchen mot Djurgården – men sedan dess var hon utan nätkänning i allsvenskan.

Var.

Inte är.

Efter bara två poäng och inte ett mål på tre matcher blev det 4–0 (2–0) i bortamötet med bottenlaget LB 07 på Limhamns IP – och det var Larsson som visade vägen med att spräcka nollan efter knappa halvtimmen.

Viktigt och efterlängtat.

– Ärligt talat har jag inte funderat så mycket på det. Det blir inga fler mål för det. Men klart att det är bra för självförtroendet att få göra mål. Och framförallt för laget att få vinna igen. Det var ett tag sedan nu, sa Mimmi Larsson efter krossen mot nästjumbon.

Samtidigt fick LFC övriga resultat med sig, vilket betyder att det nu bara är tre respektive poäng upp till toppduon Rosengård och Göteborg. Vinst i söndagens hemmamöte med tabelltvåan och det kan lyfta ytterligare i tabellen.

– Det känns bra. Vi gjorde en bra match mot Piteå senast och nu fick vi målen med oss också, sa Larsson.

Efter Kosovare Asllanis flytt till Spanien har LFC delvis förändrat sättet att spela och anfallaren gillar sin nya roll som högerforward i en 3–4–3-formation.

– Ja, inte så att jag kan släppa allt bakåt, men det ger utrymme att bli mer offensiv. Jag kommer inte lika långt ned, jag hinner göra fler djupledslöpningar och kan gå in mer centralt. Det passar mig bra.

Hon var med om VM-festen i Frankrike, men fick där bara göra korta inhopp i ett par av matcherna.

– Man kan inte göra mer än sitt bästa och jag gjorde verkligen allt jag kunde. Och sen att det gick så bra för laget. . . det var en enormt häftig upplevelse. Man har nog inte riktigt hunnit med att smälta det än.

Svårt att ladda om?

– Fysiskt har det inte varit några problem, men däremot har känt mig mentalt sliten. Det blir bättre och bättre. Det var viktigt att vi fick en vecka semester innan allt drog igång här hemma.

Ingen fotboll under den veckan?

– Nej du. Jag sov nästan hela tiden. Haha.

Det var en seger lika säker som den låter och LFC hade bud på betydligt mer – trots att man lät viktiga spelare vila och hade lyxen att kunna byta ut VM-trion Nilla Fischer, Lina Hurtig och Stina Blackstenius under andra halvlek. Vilma Törnqvist var en av dem som fick chansen och gjorde det utmärkt på centrala mittfältet.

Matchvinnare nummer ett: Filippa Angeldahl – toppmatch! – spelade fram till 1–0 och följde sedan upp med både 2–0 på frispark och 3–0 på straff.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa