Team TG FF besegrades med 3–1 (2–1) på bortaplan på påskdagen. Båda lagen hade inlett division 1 norra med två raka förluster. Umeålaget står kvar på noll poäng även efter omgång tre medan nykomlingen från Norrköping fick jubla över säsongens första trepoängare.

– Vi är hur nöjda som helst. Vi hade bra energi trots den lite tuffa starten vi hade fått på serien. Spelet satt som det skulle senast också, men då mötte vi ett skickligare lag. Nu har vi gjort två jättefina insatser där vi vågat vara offensiva och tro på de egenskaper vi har i truppen. Vi vill föra matcherna, sa Sylvias tränare Kim Hellberg.

Sylvia fick en perfekt start på matchen med ledningsmål efter dryga kvarten av Antonios Bahdke.

Artikelbild

| Kim Hellberg var nöjd.

– Alltid skönt med första målet, sa Kim.

2–0 kom i mitten av första halvlek genom notoriske målskytten Daniel Andersson, men fem minuter senare reducerade hemmalaget och bortaledningen 2–1 stod sig till paus.

Sen dröjde det till sju minuter före slutet innan nyförvärvet från IFK Lidingö, Niklas Söderberg, skickade in trean bakom målvakten i Team TG. Niklas som blivit inbytt med kvarten kvar. Där avgjordes matchen, men gästernas ledning var egentligen aldrig riktigt hotad.

– Vet inte om de har nåt mer skott på mål, förutom målet de gjorde. Vi hade däremot ett antal bra chanser och kunde avgjort tidigare, sa Kim medan bussen började rulla de många milen söderut.

– Vi är nog hemma framåt fem på morgonen, men det är inga problem. När man har vunnit kan jag åka ännu längre. Vi har haft en jättefin resa och härligt att kröna den med en jättebra match, sa Kim nöjt.

Närmast väntar lite av ett ostkustderby när Nyköping kommer till Östgötaporten på fredag kväll.