Landslagsspelare är klar för LFC

Här är Linköpings FC:s senaste toppvärvning. Landslagsforwarden Mimmi Larsson, 24, ansluter från Eskilstuna.

20 november 1918 12:03

LÄS MER: LFC vill ha in en kvinnlig tränare

- Det känns absolut som ett steg uppåt i min karriär och rätt kliv att ta. VM nästa år är ett stort mål och jag tror att jag har störst chans att nå dit med spel i Linköping, säger Mimmi Larsson.

Efter två raka SM-guld var 2018 ett mörkt år för LFC. Mycket har saknats under stora delar av säsongen – och inte minst en målfarlig och djupledsgående forward. Det har snackats om en återkomst för Stina Blackstenius, och det kan fortfarande bli aktuellt, men nu är det alltså klart med en annan prestigevärvning.

Mimmi Larsson har skrivit tvåårskontrakt med allsvenska toppklubben.

– Det ska bli jättekul. Skönt att det är klart. Vi har haft kontakt ett tag och bollat lite saker fram och tillbaka, säger hon.

Svårt beslut?

- Både och. Jag har haft tre bra år i Eskilstuna och trivts där, så på det sättet har det tagit emot. Men innerst inne har jag nog hela tiden känt att det varit rätt med Linköping. Klubben har höga ambitioner, många duktiga spelare och jag har fått en jättebra bild av Olof (Unogård, tränaren). Så det känns verkligen spännande.

Efter ett antal säsonger i bottenlaget Mallbacken flyttade Torsbytjejen till Eskilstuna där hon under de tre senaste åren svarat för 33 mål på 66 allsvenska matcher. Det har räckt till en landslagsplats även om hon inte fanns med på den senaste samlingen i England. Så här långt har det blivit 15 A-landskamper och hon var med i EM-truppen förra sommaren.

Nu går flytten till Linköping för att ta nästa steg i karriären och med sikte på en VM-plats till nästa sommar. Ovannämnda Blackstenius ligger före i kön, men hon slåss också med bland andra Växjös Anna Anvegård.

- Jag vill definitivt vara med där, men inser att det är tuff konkurrens, säger Larsson.

I fjol blev det nio mål för Eskilstuna, som länge hade en jobbig säsong i botten, men till slut landade bara två poäng efter LFC i mitten av tabellen. Upp till guldlaget Piteå var det långt för båda klubbarna.

- Det var en tuff säsong med rätt mycket motgångar. För egen del var den väl okej, men inte mer än så. Jag vet att jag kan mycket bättre, säger Mimmi Larsson.

Haft kontakt med några LFC-spelare innan du bestämde dig?

- Ja, jag har pratat lite med Kosse (Asllani) och Anna Oscarsson.

Vad kan du bidra med?

- Jag hoppas att jag kan bidra med med mina spetsegenskaper och attityd så att laget ka fortsätta att vinna matcher.

Mimmi Larsson är en typ av spelare som LFC saknat sedan Natasha Dowie lämnade under förra säsongen. Målfarlig, stark i djupled och tuff i närkampsspelet.

– Det känns otroligt bra. Det är en forward- och spelartyp som vi saknat och som kommer passa klockrent i vårt sätt att spela. Mimmi Larsson är en av landets bästa djupledsgående forwards och kommer bidra med en ytterligare viktig dimension till vårt spel, säger Olof Unogård till klubbens webbplats.

Av nyförvärv utifrån har klubben sedan tidigare gjort klart med Diamantbollvinnaren Nilla Fischer, 34, som nästa sommar återvänder från tyska Wolfsburg. Som vi berättat tidigare ska ytterligare några spelare för startelvan värvas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten