Lagkaptenen kan ha svår knäskada

Risken är stor att Patrik Johanssons knäskada är allvarlig. "Så kan det vara", säger Linköping Citys manager Melke Alan inför mötet med Vasalund på torsdagen.

28 maj 2019 20:00

Det var i bortamatchen mot Nyköping för en dryg vecka sedan som olyckan var framme. Patrik Johansson hamnade illa till i en duell med en Nyköpingsanfallare och tvingades till byte omgående. Under tisdagen gjorde en magnetkameraundersökning av knäet som fortfarande smärtar och är svullet. Det dröjer ytterligare ungefär en vecka innan svaret kommer på vad som är fel, men Melke Alan säger:

– Det är fortfarande svullet och gör ont och . . . ja, det ser inte bra ut. Vi får avvakta och se.

Kan det vara något riktigt allvarligt?

– Det kan det vara.

För Citys del väntar några mycket viktiga dagar med hemmamatch mot Vasalund på torsdagen följt av bortamatch mot Carlstad United på söndag. City har efter en poäng på de tre senaste matcherna inte råd att förlora många fler matcher om laget ska hänga med i toppstriden.

– Väldigt viktigt att vi får med oss bra resultat från den här veckan. Vi behöver få tillbaka flytet, vi ska jobba ännu hårdare för det. Sedan har vi drabbats hårt av skador, utan dom hade det nog sett annorlunda ut, säger Melke Alan.

Du har ändrat spelsystem och spelat med trebackslinje på sistone. Något som ni kommer att fortsätta med?

– Jag kommer inte att diskutera spelsystem i media. Det vill vi behålla för oss själva.

En poäng på tre matcher är inte vad ni hoppades på?

– Det är tufft med den utdelningen sett till våra prestationer. Egentligen är det bara första halvleken mot Nyköping som jag är missnöjd med, i övrigt har vi spelat bra. Det är bara målen som fattas. Vi har skapat tillräckligt med lägen för att göra fler mål, mot Sandviken hade vi väldigt många chanser men fick inte in bollen.

Förutom Patrik Johansson återfinns ytterligare två nyckelspelare på skadelistan – mittbacken Almir dos Santos och tuffe mittfältaren Lawson Sabah. Den förstnämnde ser ut att vara närmast spel och ska testas i veckan.

– Lawson är också på gång, men inte i träning än, säger Melke Alan.

Linköping City har som ambition att ta klivet upp i superettan i höst, men har efter en fin start på serien tappat mot toppen och ligger för tillfället fem poäng efter serieledande Umeå.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson