Lågenergiskt MHC vann ändå

Jumbon Åstorp besegrades – till slut. "Hade vi varit lite rejäla kunde det blivit 10–1", sa Mjölby hockeys tränare Peter Forsén efter 3–1-segern nere i Skåne.

25 november 2018 18:40

Åstorp, med bara sju inspelade poäng på 16 matcher, höll emot oväntat bra i division 2-mötet och serieledande MHC avgjorde inte förrän Patric Juel satte 3–1 i tom bur med knappa minuten kvar.

– Vi var i deras zon i långa perioder och tappade lite positioner vilket gjorde att de fick ett par kontringslägen, sa Peter Forsén.

Efter 2–5 mot HA74 i fredags var det läge för revansch, men den rätta gnistan saknades och MHC fick jobba hårt för målen. William Strand satte 1–0 och Philip Dimtrén gjorde 2–0, men Åstorp kvitterade och det blev lite dramatiskt mot slutet.

– Det var samma känsla som i fredags, hade vi varit lite mer skarpa i avsluten så hade det här runnit iväg. Vi saknade en del energi, samtidigt som det är svårt att komma hit och bara plocka poäng. Åstorp är inte mycket till hockeylag, men det är mycket runt omkring som gör det lite tuffare att tända till än vanligt, sa Peter Forsén.

Som?

– Det är små omklädningsrum, långt att gå till isen, och hallen är verkligen inte någon höjdare. Inga stora saker, men samtidigt något som gör det lite jävligare, sa Peter Forsén.

Seriefinal mot Värnamo onsdag. Det känns som ni behöver den matchen?

– Ja, det ska bli riktigt kul. Då behöver vi verkligen spela på topp om det ska bli seger.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson