Kusu tog chansen i storsegern

Kidsen och de bänkade gjorde jobbet. "Som helhet en jättebra match", summerar Jens Gustafsson avancemanget i cupen.

21 augusti 2019 22:00

Solklara 6–1.

IFK Norrköping lämnade nästan en ordinarie startelva hemma och lät Henrik Castegren och Rasmus Lauritsen sitta kvar på bänken när de körde över IFK Timrå.

Isak Pettersson, Filip Dagerstål, Alexander Fransson, Gudmundur Thórarinsson, Sead Haksabanovic och Christoffer Nyman kunde vila med gott samvete.

Tre fullträffar före paus. Tre efter. Sex olika namn i målprotokollet.

"Peking" klev enkelt vidare in i Svenska Cupens gruppspel – och hade en helnöjd manager på onsdagskvällen.

– Vi är ödmjuka och koncentrerade i 90 minuter. Med undantag för en period i andra, i samband med deras mål, är det inga konstiga beslut utan rejält och fokuserat, säger Jens Gustafsson.

Lägg till ett par fina individuella insatser på talangerna Manasse Kusu och Isak Bergmann Jóhannesson – båda med varsitt mål – och vinnande comebacker av Andreas Vaikla och Christopher Telo så var det väl värt resan till Medelpad.

Och just det – skadedrabbade Pontus Almqvist hoppade in, prickade ribban och spelade fram Carl Björk till sista målet.

– Det är många som är bra, inte minst de du nämner (Kusu och Bergmann Jóhannesson). Vi tog ut det lag som vi trodde skulle vara bäst lämpat för en bra insats här. Det är många som har suttit på bänken och förtjänat mer än vad de fått, fortsätter Gustafsson.

– Ser man till de andra resultaten är det få som vinner med så klara siffror.

Och varför är det viktigt att ta sig till cupspel, igen?

– Tre delar. Först får vi tävlingsmatcher tidigt. Det är en chans att ta en titel och gör vi det är det en möjlighet att komma ut i Europa.

Christopher Telo som kom tillbaka till IFK under sommaren gjorde sina första A-lagsminuter efter flytten från Molde.

Det blev en känslosam kväll.

– Det var en otrolig glädje att vara tillbaka. Jag njöt av varje sekund. Jag gick in med ett leende på planen, säger Telo till CMore efter matchen och passade på att hylla 17-åringen Manasse Kusu.

Mittfältaren klev av i slutet av matchen med krampkänning.

– Manasse är en stor talang. En bra kille med bra karaktär. Kul att han fick göra mål idag. Jag är glad för hans skull, säger Telo.

Maic Sema har inte spelat sedan smällen hemma mot Elfsborg och lär inte vara aktuell när det är dags att kasta sig tillbaka in i allsvenskan igen på söndag.

Ett krisande Helsingborg kommer till Östgötaporten.

– Vi trodde han skulle vara klar mot Sirius och behöver ett träna ett par dagar innan han kan vara uttagningsbar, säger Jens Gustafsson om Semas status.

Matchfakta

IFK Timrå 1 (0)

IFK Norrköping (6 (3)

Målen: 0–1 (35) Kalle Holmberg, 0–2 (40) Manasse Kusu, 0–3 (45) Isak Bergmann Johannesson, 0–4 (56) Andreas Blomqvist, 4–1 (58) Oskar Nordlund, 1–5 (79) Kevin Àlvarez, 1–6 (90) Carl Björk. Domare: Arian Chalak, Sundsvall. Publik: 1 112. IFk: Andreas Vaikla - Christopher Telo, Kasper Larsen, Lars Krogh Gerson (79)- Kevin Alvarez, Manasse Kusu (82), Isak Bergmann Johannesson, Egzon Binaku - Kalle Holmberg, Simon Skrabb (71) – Pontus Almqvist (71), Ian Smith (79), Carl Björk (82), Gustav Jansson, Henrik Castegren, Rasmus Lauritsen, Gustav Jansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung