Kort cupglädje för Dagsberg

Dussinseger 0–12 (0–5). Men Brage var inget dussinlag. "Jag är imponerad av att de kör i 90 minuter och inte ställer ut skorna", sa Dagsbergs tränare Anders Gahnström.

Det var dukat för fotbollsfest. Superettalaget Brage med allsvenska ambitioner på besök. Förväntansfull hemmapublik, lokala bollkallar från den egna stolta ungdomsverksamheten. Nygrillade hamburgare, korv och matchprogram gick åt.

Även om få trodde på seger fanns det vissa förväntningar, före avspark.

Inledningen såg lovande ut.

I åtta minuter.

Sedan visade de grönvita spelarna Jonathan Lundbäck och Robbin Sellin upp vad effektivitet på chanserna har för verkan på motståndarnas moral.

– Det var sjukt jobbigt för oss. Det känns som att de satte sina tre första lägen. Vi hade kanske tänkt att vi skulle tejpa igen matchen i första, stänga ytor. Det kändes riktigt bra i inledningen men ändå tar de vara på första motlägget som blir. För att vi skulle ha en chans gällde det att inte få den inledningen, sa anfallaren Viktor Jonsson.

Dagsberg är i en klass för sig självt hittills i division 4-serien. Fem insläppta mål. Nu hamnade tolv bakom Daniel Thapper som inte direkt jublade när bollarna hamnade i nätet bakom honom.

Det var inte riktigt det scenariot spelarna hade drömt om.

– Vi kunde ha bitit ihop lite mer för Thapper. Men det är svårt. De kom med en sån jäkla fart och även om de hade några spelare som inte är ordinarie så skulle vem som helst av dem gå in och dominera i vårt lag. De är unga vältränade och hungriga. Vi var lite gamla och mätta idag, sa Viktor.

Brages tränare Kléber Saarenpää var nöjd med laget som hade nio nya startspelare från den senaste superettamatchen mot Varberg. Tre unga debutanter fick han se göra bra ifrån sig.

– Vi har den här karaktären i den här truppen. Grabbarna gör ett fantastiskt bra jobb och spelar med bra intensitet. Då blir det så här. Man måste göra jobbet, sa Bragetränaren.

Laget gick och tackade det tiotalet tillresta supportrar, satte sig i bussen för att möta Norrby på söndag i den allsvenska jakten.

Dagsberg får sikta in sig på Derik och jakten på sin serieseger i fyran.

– De gjorde oss sämre än vad vi är. Vi slarvade lite men de var sylvassa i sina omställningar i början. Det är så det ska vara även om jag hade önskat att vi skulle fått lite mer stopp på dem. Nu hoppas jag bara att den här matchen inte sitter för mycket i benen på söndag, sa Gahnström efter slutsignalen på cupäventyret.

Publik: 225.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Målen: 0–1 (8) Jonathan Lundbäck, 0–2 (13) Robbin Sellin, 0–3 (26) do, 0–4 (29) Jonathan Lundbäck, 0–5 (31) Alexander Ekblad, 0–6 (49) Anton Lundin, 0–7 (53) Jonathan Lundbäck, 0–8 (62) Simon Stenberg, 0–9 (69) Pontus Jansson, 0–10 (71) Alexander Zetterström, 0–11, (76) Oscar Lundin, 0–12 (89) Jesper Andersson. Ulf Stråhle

Ämnen du kan följa