Klockrent lopp av 13-åriga Alice

Den aggressiva taktiken knäckte Vårruset. Alice Magnell-Millan tryckte på från start och höll hela vägen. "Taktiken var att gå all in", säger 13-åringen.

17 maj 2018 21:03

Lätta ben och imponerande teknik.

Alice Magnell-Millan studsade först över mållinjen på Centralbadets gräs.

Tiden, 18:34, var en halvminut snbabbare än tvåan Lisa Bouvin och ytterligare 16 sekunders marginal till trean, Elmina Saksi.

Tjalves spännande medeldistanstalang lämnade ett startfält på 4 000 löpare bakom sig och såg inte nämnvärt sliten ut när halvmilen var avverkad i den sköna försommarkvällen.

Hon ställde inte upp för att se och lära.

– Jag hade siktat på att vinna. Jag ville det, säger Alice medan hon väntade på att mamma Anna, framgångsrik på 800 meter under sin aktiva tid, skulle slutföra loppet.

Det var Tjalvelöftets första seger i Vårruset.

– Innan har jag varit trea och fyra. Jag är glad och nöjd. Taktiken var att gå all in. Det höll, konstaterar supertalangen med ett leende.

Blott 13 år ung är det fler och fler som börjar bli varse vad hon besitter för potential.

Klubbkompisen Elmina Saksi är inte förvånad.

– Nej, jag det har jag haft på känn länge. Hon har legat precis bakom mig och Frida (Södermark). Det var en tidsfråga innan hon skulle springa om oss. Det är roligt och bra för Tjalve. Alice kommer från en riktig löparfamilj. Hon har löpningen i sig, säger Saksi med ett leende.

Alice själv kombinerar löpningen med att spela fotboll i Lindö FF.

– Jag har nytta av min löpstyrka på fotbollsplanen. Jag orkar jobba hem och springa upp och ned hela tiden som mitt-mittfältare. Det här är ett ganska tufft lopp med, det går mycket upp och ned. Jag tycker faktiskt att den här banan är ganska tuff. Det är mycket upp och ned.

Elmina Saksi har ett par bråda dagar. Vårruset blir ett avstamp inför Göteborgsvarvet på lördag.

– Vi får väl se om det var dumt att springa här. Men det kändes bra. Det är ett tufft lopp med mycket svängar och mycket upp och ned. Man tappar farten. Men det är kul. Mycket folk som känner igen en, man blir peppad.

Mål i Göteborgsvarvet?

– Jag siktar att slå pers. Under 1.25. Sedan har jag Stockholm maraton i juni som det stora. Det känns bra. Formen är god, säger Elmina Saksi.

Vårrusets topp tio

1) Alice Magnell-Millan, Tjalve, 18:34, 2) Lisa Bouvin, Åby, 19:02, 3) Elmina Saksi, Tjalve, 19:18, 4) Frida Södermark, Tjalve, 19:23, 5) Rebecka Heinrup, Tullinge SK, 19:41, 6) Linnea Lund, OK Kolmården, 19:46, 7) Gabriella Gustafsson, IK Hakarpspojkarna, 19:57, 8) Elina Ek Rundqvist, Rehab bäst, 20:08, 9) Amelie Garstad, Sjösprång, 20:33, 10) Annie Lund, OK Kolmårdem, 20:55.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!