Klart: Ny MHC-hjälte återvänder

Christian Andersson-Gran återvänder till Mjölby hockey. "Det har alltid varit bra lagsammanhållning i MHC, det intrycket har jag fått i år också", säger forwarden.

28 augusti 2018 11:00

26-åringen har tidigare gjort tre säsonger i MHC och tagit för vana att ösa in poäng. Säsongen 2016/17 bildade han en fruktad kedja med Marcus Schelin och David Bremer, men samtliga lämnade Mjölby efter att laget misslyckats med att ta sig till division 1. Sedan tidigare är det klart att David Bremer återvänder till Mjölby, och under tisdagen tackade även Christian Andersson-Gran ja efter att ha tränat med laget en vecka.

– Jag har flyttat till Norrköping och har ett jobb som går att kombinera med hockey på den här nivån. Visst blir det lite pendlande, men det är jag van vid sedan tidigare, säger Christian Andersson-Gran.

Han tillbringade halva säsongen i division 3-lagets Guts där det blev 18 poäng på 13 matcher. Nu tar han ett steg uppåt och ska spela i division 2 kommande säsong.

– Första veckan på is känns alltid lite ringrostigt, man har ont i både ljumskar och fötter. Men jag tyckte nog jag hängde med rätt så skapligt i alla fall, säger Christian Andersson-Gran.

Mjölby spelar första träningsmatchen för säsongen under onsdagen, när Boro står för motståndet på bortaplan.

– Jag vet faktiskt inte om jag ska spela, det får Stosse (Peter Forsén, tränaren) bestämma. Jag har ju inte varit med så länge och har full förståelse om han vill spela med någon annan. Men jag finns tillgänglig i alla fall, säger Christian Andersson-Gran.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson