Klart: Mjölby HC får spela playoff

Klart för playoff – men till dess måste spelkvalitén upp ett par snäpp. Minst. "Vi måste våga lita på varandra", sa Victor Jigmalm efter Mjölbys 5–3-seger mot Värnamo.

20 februari 2019 21:44

Det har varit en minst sagt guppig resa i alltvåan, men med en omgång kvar kan MHC andas ut – det blir fortsatt kvalspel mot division 1. Seger krävdes mot jumbon Värnamo för att det skulle vara helt klart, seger blev det även om det satt onödigt hårt åt. MHC gick upp till 4–0 efter två mål vardera av Victor Jigmalm respektive Daniel Hjärtstrand, men släppte till 4–3 innan David Bremer definitivt avgjorde.

– Offensiven sitter, det har den gjort hela tiden. Det är defensivt som det måste bli bättre. Vi får sluta flänga mellan spelare och lita på varandra att vi gör jobbet, sa Victor Jigmalm.

Målkungen som hämtades från Tranås AIF i division 1 inför säsongen visade som vanligt upp hög spelkvalité och låg bakom mycket i offensiv väg. Samtidigt hade han liksom hela laget problem i egen zon och bjöd Värnamo på flera lägen. Målvakten Adam Ingelfeldt fick många skott på sig och gjorde en bra match.

– Det positiva är att vi kan så mycket bättre, vi har inte visat vårt bästa spel på långa vägar än. På slutet tycker jag ändå att vi har en uppåtgående trend, sa Victor Jigmalm.

Tränaren Peter Forsén:

– Det låg som en orolig slöja över oss i hela matchen. Målen de gör uppstår i situationer som egentligen inte får hända, det kommer inte att hålla framöver när det blir ännu tuffare matcher. Men trots allt är det viktiga att vi vann och att vi får med oss vinnarkänslan.

Målen, MHC: Victor Jigmalm 2, Daniel Hjärtstrand 2, David Bremer.

Publik: 278.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson