Klart: MHC spelar alltvåan

Formen har återvänt, och med fyra omgångar kvar av grundserien är Mjölby hockey klart för alltvåan. "Vi är väldigt intresserade av att vinna serien", säger MHC:s poängkung David Bremer.

2 december 2018 13:47

Säsongens 16:e seger av 18 möjliga kom i lördagens bortamöte med Olofström, 6–4 (1–2, 3–0, 2–2) blev det sedan Oscar Ekbäck avgjort i tom kasse med nio sekunder kvar att spela.

– Lite pressade kanske vi blev på slutet, men jag tycker ändå att vi stängde ner Olofström rätt så bra. Det blev mest skott utifrån, säger David Bremer.

Efter en period med några mindre bra insatser var 4–0 mot Värnamo i onsdags ett stort steg i rätt riktning, och tre poäng mot Olofström var också frukten av ett mestades gediget och fartfyllt spel. Hemmalaget gick upp till 2–0 innan Daniel Hjärtstrand fick in en viktig reducering i boxplay i slutet av den första perioden. Efter det var det MHC som hade bra kontroll på händelserna.

– Vi har fortfarande delar i matchen när vi kastar iväg puckarna, men i andra perioden hade vi kontroll på allt, säger David Bremer.

MHC har nu säkrat en plats i alltvåan efter jul.

– Det har blivit tajt med Värnamo, så vi är väldigt intresserade av att vinna serien, säger David Bremer.

Målen, MHC: Daniel Hjärtstrand, David Bremer, Victor Jigmalm, Philip Dimtrén, Sebaztian Cammerfjord och Oscar Ekbäck.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson