KLART: Libk-spelaren frias av nämnden

Linköping IBK:s spelare Adam Zetterström blev anmäld till juridiska nämnden. Men nu är han friad från misstankarna om filmning.

28 november 2018 17:00

LÄS MER: Libk-talangen skriver långtidskontrakt

– Det är inga konstigheter. Vi har kunnat visa eget videomaterial som varit bättre än matchbilderna och det visar att det inte var en filmning utan en korrekt utvisning, säger Libks tränare Johan Astbrant.

Adam Zetterström tillbakavisade också det hela direkt när anmälningen till förbundets nya videogrupp gjordes.

– Det gjorde väldigt ont och jag blir förvånad att dom anmäler det. Jag får ett knä i sidan så det är en klockren utvisning, menade forwarden om incidenten framför mål i hemmamatchen mot Pixbo Wallenstam.

Libks SSL-lag är nu mitt uppe i ett VM-uppehåll på en månad. Nästa match är mot Växjö hemma 15 december. I VM spelar tre Libkare, Simon Palmén för Sverige och Matej Jendrisak och Ondrej Nemecek för Tjeckien.

– Vi kör mest individuell fys nu, hjärta och lungor. Vi underhåller det vi har och har inga skador, bara skavanker, säger Johan Astbrant.

Ett skadefritt Libk har inga spelare på väg in just nu, men har lånat ut spelare för att de ska få speltid. Andreas Nordh och Jonas Gustavsson spelar med FBC i ettan och Petter Alm ska göra matcher för Bergs IK i tvåan.

Linköpingslaget ska för övrigt på fredag spela internturnering i padel i Beach arena, som extraaktivitet inför återstarten om två veckor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius