Klart: Lämnar Hästen för konkurrent

Det har surrats om det en längre tid – och nu är det klart. Amil Krupic lämnar Vita Hästen och flyttar tillbaka till nykomlingen Kristianstad.

19 juli 2019 14:22

Efter tre raka säsonger i Hockeyettan för Kallinge/Ronneby men kanske främst Kristianstad skrev Amil Krupic på för Vita Hästen inför förra säsongen. Men det blev också hans enda säsong i den röda Hästen-tröjan. Ryktet som florerat länge om att en återkomst till Kristianstad är nära förestående för Krupic har nu bekräftats, uppger Kristiansdagsbladet.

Den 23-årige backen stod den gångna säsongen för ett mål och fem assister i grundserien för Vita Hästen på 45 matcher men är mest känd för sin uppoffrande spelstil. Även om han nu lämnar Hästen blir han kvar i Hockeyallsvenskan eftersom Kristianstad, tillsammans med Hästen, var det lag som hamnade topp två i Kvalserien till Hockeyallsvenskan i fjol.

Krupic har Halmstad HK som moderklubb och har tidigare representerat svenska klubbar som Malmö Redhawks och IK Pantern. Säsongen 2014/2015 hade han en ettårig sejour i Nordamerika och klubben Saskatoon Blades.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Åberg

Ämnen du kan följa