KLART: Hästen värvar försvarare

Vita Hästen fyller på backsidan. Senast in: Gustav Ahnelöv, talangfull 21-åring från Stockholm.

11 april 2018 08:33

Den 183 centimeter långe och 86 kilo tunge försvararen har signerat ett ettårskontrakt med Norrköpingsklubben, meddelar Vita Hästen i ett pressmeddelande.

– Jag har följt honom sedan han var i Karlskrona i SHL, han var utlånad en hel del till Oskarshamn då. Jag tycker det är en oslipad diamant. Det är inget negativt men jag tycker det är för mycket spelare som pendlar på europavägarna idag. Nu kan han få en fast bas och jag är övertygad att det kommer ge utveckling, säger Hästens coach Leif Strömberg till Sporten.

LÄS MER: Hästen värvar från konkurrenten

Efternamnet klingar säkert bekant för många. Släktingen Jonas Ahnelöv, 30, har ett digert hockey-CV och deltog bland annat i OS i Sydkorea i vintras och har representerat klubbar som Frölunda, Modo och Avangard Omsk i KHL.

Det finns ytterligare två släktingar Ahnelöv i 34-årige Jimmy som har flera hundra allsvenska matcher för Huddinge på meritlistan, och Martin Ahnelöv, 23, som mestadels har spelat division 1-hockey i Stockholmsområdet.

Därtill har Gustavs pappa, Karl Ahnelöv, varit målvakt i Huddinge i hockeyettan.

LÄS OCKSÅ: De lämnar Vita Hästen

Hästens senaste tillskott är fostrad i Flemingsbergs IK och har som ungdomsspelare tillhört Djurgården och Karlskronas organisationer. Han gjorde sin SHL-debut (totalt 15 matcher) för KHK säsongen 2015/16.

Sedan dess har han varit utlånad till VIK Västerås samt Oskarshamn innan han avslutade den här säsongen i engelska Coventry Blaze i EIHL Cup.

– När jag har pratat med honom så verkar det ha gjort gott. En bra utbildning. England låter inte så mycket i ishockey. Men det är en väldigt tuff liga, mycket nordamerikaner kanske 10–15 AHL-spelare i varje lag som är vana att spela hårt varje kväll. Det kan tänka mig att han lärt sig att vara mer "heads up" och på tårna, säger Leif Strömberg.

Fortsätter:

– Att Gustav är rightfattad spelare känns otroligt spännande. En bra passare. Kan vi hitta balansen ska vi jobba med att våra backar ska följa med upp oftare i offensiven, säger Strömberg.

Avtalet är ettårigt och gäller således för säsongen 2018/19.

Vita Hästen har tolv kontrakterade spelare i början av "silly season".

En målvakt, tre backar och åtta forwards.

Lägger ni mest fokus på backsidan nu?

– Nej. Vi kommer ha en full backbesättning när sässongen ska börja, det kan jag lova.

Hur ser spelarmarknaden ut. Många klubbar verkar skicka spelare, intrycket man får är att omsättningen är stor?

– I vårt fall är det några spelare som gått, och några som får tacka för tiden. Men alla har vi pratat med. Hur andra klubbar tänker vet jag inte men vi har koll på läget och alternativ. Det här är en dygnet-runt-verksamhet, säger Leif Strömberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pär Andersson/Ulf Stråhle