Klart: Har skrivit på för Dolphins

Nu är övergångshandlingarna påskrivna – Dolphins får välkommen förstärkning inför SM-slutspelet.

26 februari 2019 13:21

LÄS MER: Bekräftat: Dolphins fyller på truppen

Det är amerikanen Michael McDevitt, som snittat drygt 32 poäng, 13,3 returer och 2,5 assists för Kalmar i division 1, är klar för de regerande mästarna. Det skriver Dolphins under tisdagen på sin hemsida.

– En tuff spelare med ett bra skott. Dessutom bra längd, som vi ni saknar i och med skadorna. Samtidigt måste vi ha tålamod då han kommer från division 1 och det kommer ta tid att komma in i tempot. En allroundspelare som vi känner kan hjälpa oss och blev en smidig väg att gå då han redan var i Sverige, säger Dolphins-coachen Adnan Chuk till Dolphins hemsida.

Det var när Tim Schüberg, Jonathan Dubas och Tyler Flack drabbades av benbrott som klubben – trots ansträngd ekonomi – ville knyta till sig "ettans" poängkung. Nu är 23-åringen klar för spel i liga – sedan ett antal lokala företag sponsrat värvningen.

När Dolphins visade intresse för forwarden såg div 1-klubben det som en självklarhet att släppa sin amerikanske stjärna.

– Jag har bara goda vitsord om Mike. En väldigt "coachable" spelare. Ambitiös. Bra skott och en förståndig spelare. Han kan bli väldigt användbar för Dolphins. Klart att det är ett annat tempo som väntar i ligan. Det som kommer att vara den största skillnaden är defensivt. Han kommer att möta större och snabbare spelare. Offensivt är jag övertygad om att han kommer stoppa bollen i korgen. Mike har rätt inställning och kommer anpassa sig efter vad Adnan (Chuk) vill, sa Kalmar-coachen Peter Engström till Sporten.

Nu återstår en tuff och hård kamp för Dolphins – mot klockan. Den 28 februari stänger transferfönstret och det är fortfarande oklart om alla papper hinner bli klara.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tim Södergren