En ledig måndag. I dag var IFK Norrköping tillbaka i träning på Östgötaporten – utan Jón Gudni Fjoluson.

Mittbackens ljumske håller inte för spel.

Det är lite svårt att säga men jag är osäker. Vi får ta det dag för dag, sa islänningen till Sporten igår.

Fjóluson klev av i lördagens dust hemma mot Dalkurd men hoppades att några dagars behandling och vila skulle möjliggöra spel i sista allsvenska matchen innan VM-uppehållet.

AIK på Friends Arena på lördag.

Lars Krogh Gerson – som återvände till IFK från Sundsvall inför säsongen – ersatte senast och kan se fram emot en startplats i trebackslinjen.

Med tre raka segrar bakom sig och två nollor är det ett "Peking" med gott självförtroende som tar sig an den allsvenska tabelltian.

– Det finns en bild av gamla Sundsvall som tuffa, fysiska och hårt arbetande norrlänningar. Det laget finns till viss del kvar, men det är också ett lag som sätter värde i att kontrollera och ha ett stort bollinnehav, säger IFK-managern.

Som sett sitt lag ta ett steg i de svåra bortamatcherna mot Östersund och IFK Göteborg, 2–0-seger i båda.

– Vi har fått spelarna att göra det obekväma jobbet som försvarsspel innebär. Även det offensiva gardet. Den stora delen av mitt yrke är att utbilda spelare och ta bort alla egon. Vad är bäst för laget? Det är ett ständigt pågående arbete som är ganska så tufft men intressant att se spelare växa fram med insikten: "Det handlar inte om mig utan om laget". Den utvecklingen hos spelare som anammat det är fantastiskt.

Isak Pettersson har efter en motig start i IFK Norrköping varit strålande mellan stolparna sista tiden.

– Han flyttade från pojkrummet i Veinge utanför Laholm. I början när vi hade en ledig dag hann vi knappt avsluta träningarna så var han hemma igen. Det tar ett tag att växa in i det och hitta tryggheten. En spelare som åker hem så fort han får chansen, oavsett var han kommer ifrån, får svårt att prestera i IFK Norrköping. Isak har jobbat hårt och nu får de tvinga hem honom till Veinge.

David Mitov Nilsson beräknas kunna gå för fullt när IFK återstartar efter uppehållet.

– Vi planerar att han är tillbaka 11 juni men kanske inte att han ska kliva in och rädda "Gudis" skott med en gång.

Du blir ett delikat problem att välja målvakt framöver?

– Det löser sig. Vi spelar med två keeprar, säger Jens Gustafsson.