Kjellbom med tankarna på Juni

Jocke Kjellbom är tillbaka – med tankar på Juni. "Vi fastnade för det namnet", säger centern som kommer ha ett annorlunda liv, i juni.

11 mars 2019 20:30

Det är då basketsäsongen, skolan och alla slutspel definitivt är över.

Sista tentan ska sättas och en ny sommar väntar för familjen med en dotter som kommer heta – Juni.

– Som i månaden. Vi sorterade och det var några namn som vi gillade bättre än andra. Det finns Maj. Juni kanske inte är helt vanligt i den yngre generationen. Men vi fastnade för det, säger centern som kanske gör sin absolut sista säsong.

Inget uttalat.

Men tiden talar för det ur, många perspektiv för den blivande 40-åringen.

Jocke Kjellbom är på väg att växla över från basket som yrke, till student och småbarnspappa. Hittills har tentorna som ska leda till yrkestiteln byggnadsingenjör fungerat bra tillsammans med elitidrottandet.

– Plugget tar mycket fokus. Det är tentor i kanske ett par veckor till. Men det kommer bli skönt för sedan kan jag lägga fullt fokus på slutspelet. Nästa tenta är först i juni, säger Kjellbom.

– Det är en ganska krävande linje jag valt. Tuffa ämnen, mycket matte och teori, speciellt det första året. Men jag har klarat det bra känns det som. Jag är nog ganska duktig men jag har haft en bra lärare i Peter Holgersson. Jag trodde jag skulle få det tuffare, men han har undervisat bra. Men det är klart att det gäller att närvara på lektionerna och vara ambitiös, vilket det flesta är som väljer en sådan linje.

I fredags kom dotter Juni till världen. 53 centimeter, 4,6 kilo. Den första i släkten Kjellbom.

– Syrran väntar också sitt första barn om någon månad, de blir kusiner med varandra, så lite babyboom blir det, säger centern med det passande smeknamnet "Boom".

– Juni mår bra. Vi är kvar på sjukhuset en natt till, imorgon får vi åka hem. In i det sista hoppades att jag att jag skulle kunna vara med mot Borås. Men det blev för tätt inpå. Det var en bra prestation av killarna. Men det syns att vi har varit underbemannat en tid, säger Kjellbom.

Ikväll möter Dolphins serieledande Södertälje borta, sedan väntar Wetterbygden och Luleå före slutspelet. Om Adnan Chuk haft en pressad tid efter nyår tillsammans med rehabteamet, såg det äntligen ut som trycket har lättat lite.

Jonathan Dubas tillbaka, ikväll gör troligtvis Mike McDewitt debut, tillsammans med Jocke åter finns tillgänglig för spel.

– Dubas kommer bara bli bättre och bättre för varje match, inför slutspelet. Han behöver två, tre veckor innan han är i matchform. Imorgon får vi två nya kroppar tillbaka. Det kommer göra stor skillnad. Får vi in fullt manskap blir det en helt annan rotation. Killarna har gjort bra matcher mot topplag. Kan vi få in lite längd i laget också blir vi ett svårslaget lag i slutspelet, säger Jocke.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle

Ämnen du kan följa