Kjellbom: "Man skäms, det är inte vi"

Dolphins avklätt och förnedrat. "Det var den sämsta matchen i min karriär i den här hallen", sa Jocke Kjellbom. Den sista?

18 april 2019 21:49

Den prisade centern fick ta emot priset som ligans bäste center, för sjätte gången i rad i basketligan.

Han hade gärna stannat tiden där.

För sedan var det inte mycket för Dolphins som stämde.

Det var inte bara tutan som hissades ned från taket för att lagas, presentationerna som havererade i halvtid och spelarna som fick vänta på uppvärmningen i halvtid.

Det största haveriet var ute på basketparketten.

11–24 blev 24–54 och 45–81 efter den tredje perioden.

Till slut jobbiga 65–108.

Som mest ledde Borås med 48 poäng över Dolphins.

Det var ingen serielunk.

Fjärde semifinalmötet som tog Borås en match från finalspel.

Kanske den sista matchen för dig i den här hallen?

– Vi får inte tänka så.

– Konstig match för oss spelare. Det var den sämsta matchen i min karriär i den här hallen. Inget skytte, inga lay ups, inget straffskytte, ingen ork och ingen energi. Du kan klaga på precis allt. Allt var fel idag, konstaterade Jocke Kjellbom rakt efteråt.

Nu måste Dolphins vinna på bortaplan, annars är säsongen över. Ett konstigt slut för ett lag som alltid hittat vägar tillbaka, även när spelet fungerat dåligt.

Nu fanns inget mer en den krossade taktiktavla kvar på golvet när laget gått in i omklädningsrummet. Jocke Kjellbom fick passera bortaklacken för tv-intervjun och ta emot pressen ensam efteråt.

– Det här var en kollaps och Borås var tusen gånger bättre än oss idag. Nu måste vi gå tillbaka och kolla videon och se vad som var fel. Utan tvekan vår sämsta match på säsongen. Just nu gäller det att inte göra några ursäkter. Äta och sova rätt och komma samman rätt. Kan vi nå vår potential eller spela betydligt bättre kan vi ändra på det. Så här får vi inte uppträda. Det är inte okey.

– Man skäms. Det är inte vi, sa Jocke.

Nu väntar nästa bortamatch på måndag i Borås. Hittills har det varit där Dolphins haft de mest klara förlusterna i semifinalserien, före torsdagens genomklappning.

2191 var en hygglig publiksiffra.

Många traskade ut i vårvärmen redan i den tredje perioden. Jocke Kjellbom matchades sparsamt i slutet av matchen, ändå sänkte han 17 poäng i matchen men bara fyra blygsamma returer. Dolphins hittade få spelvägar mot korgen, till slut blev spelet lättläst med bollar mot Jocke som på egen hand fick försöka lägga i genom att trycka sig framåt.

– Det känns konstigt att säga att vi ska ha lösningar på allt idag, när det var så många problem med vårt spel. Vi kan vara starka borta också, en serie kan svänga fort. Jag har aldrig varit med om sådan här förlust med Dolphins, Någonsin, sa Jocke.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle

Ämnen du kan följa