– Vi hoppas på en publik på över tusen-strecket på vissa matcher, säger Nuri Aslan, futsalordförande i KFUM Linköping och assisterande tränare för laget.

KFUM Linköping startade sin futsal 2013 och har spelat i ligan sedan 2014 med herrlaget. Nu är det femte säsongen när två serier blivit en i SFL.

I vintras kom KFUM femma i norra serien och är nu ett av 14 lag i den serie som ska spelas över 26 omgångar. Det blir en rak serie och serievinnaren tar SM-guldet.

KFUM Linköpings motståndare blir dessa: IFK Göteborg, Örebro SK, Hammarby, Djurgården, IFK Uddevalla, Nacka juniors, Örebro FC, Norrköpings FK, Torslanda, Skoftebyn, Halmstads BK, Strängnäs och Borås AIK.

Premiären är 13 oktober mot Hammarby hemma i Linköpings sporthall.

– Viktigt blir att komma sämst på plats elva. Då är vi klara för nästa säsong då ligan bantas till tolv lag och det spelas SM-slutspel. Men målet är att hamna högre än elva, säger Nuri Aslan.

IFK Uddevalla är regerande mästare och ska spela kval till Champions league inom kort. 15 september är KFUM Linköping också inbjudet till en träningscup i just Uddevalla. Försäsongen är i gång med ett pass i veckan nu i augusti, men det ska trappas upp i september.

– Vi testar spelare just nu, men har kvar den stomme på nio-tio spelare som vi hade förra säsongen, säger Nuri Aslan.

KFUM har kvar Ilhan Pepeljak, lagkapten förra säsongen, och hoppas att brassen Leonardo, som inte tog plats i Maifs fotbollslag, ska komma tillbaka en säsong till. Ett nyförvärv är klart, Mohammed Amiri från Linköping Kenty. KFUM hoppas också på Matheus Garcia Fernandes som spelar fotboll i Linköping City.

KFUM Linköping tränas i vinter av brassen Tarick Brito Gama, kallad "Kim".