Två raka förluster inför SBL-matchen mot Högsbo, som coach Kausaite menade var viktig för självförtroendet inför stundande playoff. Seger blev det i bortamatchen, som slutade 79–90.

– En bra match av oss, jag vill hylla hela laget. Vi snackade innan om att vi behöver gå tillbaka till grunderna och möta matchen med försvarsinställning. Vi ville också ha bättre rörelse, och att alla skulle vara delaktiga. Det gjorde vi bra idag.

Poängbäst i Dolphins blev Shaylen Burnett (23p), men Jurgita Kausaite betonar att det var en stark laginsats som gav vinst.

– Det är en lagseger. Varenda spelare som var på plan gjorde någonting värdefullt för laget. Vi skjuter bra, och jobbar hårt för att ta bra skott.

Segern innebär att Dolphins befäster sin fjärdeplats i tabellen. Nu väntar en ganska lång ledighet innan mötet mot Visby Ladies i Stadium Arena den 13:e mars.

– Förhoppningsvis är Geraldine (McCorkwell) tillbaka då, säger Kausaite som inför matchen mot Högsbo sa att andra spelare får ta större ansvar i hennes skadefrånvaro.

– Det är bra att vi får vila och återhämta oss. Tjejerna kommer få några dagar ledigt, det är mentalt viktigt. Sen kommer vi gå tillbaka till rutinerna och börja tänka på Visby.

Några timmars bussresa hem kan vara ganska kul efter en bortaseger.

– Ikväll njuter vi bara, det är viktigt att njuta av varandras insatser och sällskap. Tjejerna är glada och det är avslappnat. Det är en skön känsla att ha vunnit på bortaplan mot tufft motstånd, med tio dagar till nästa match. Vi behöver inte stressa.