Det går inte att åka ut på ett värre sätt egentligen. Dolphins hade båda matcherna, men tappade dem ändå.

Efteråt funderade Jurgita Kausaite länge innan hon svarade på frågan hur det känns.

Den klassiska.

– Vet du, jag är okej med mina beslut och hur vi hanterade matchen. Jag är stolt över Dolphins och mina tjejer. På slutet släppte vi Deanna (Weaver) och de fick igång trepoängsskyttet, sa Kausaite när hon kom ut ur omklädningsrummet.

Hon hade samlat ihop laget för ett sista snack efter att sista chansen att vända på matchen och ta kvartsfinalduellen tillbaka till Stadium Arena var borta.

Det var inte direkt jubelstämning bland spelarna.

– Det är okej att vara ledsen. Det visar att det här betyder något och jag tycker tjejerna visade karaktär. De vågade. Det är viktigast, sa Jurgita Kausaite innan hon funderade en stund igen.

Artikelbild

| Coachen Jurgita Kausaite var stolt trots förlusten.

– Det här kommer att hjälpa dem i livet. Men jag tror inte att de rätta orden finns just nu.

Dolphins har spelat slutet av säsongen utan guarden Geraldine McCorkell. Hon satt på bänken även den här gången och var inte ombytt.

Utan henne har det varit tufft.

– Vi visste att vi skulle sakna henne, det är bara att kolla på hennes statistik och hennes effektivitet. En otroligt viktig spelare för oss. Men vi har ändå gjort det så bra, en poäng är ingenting i basket men det är en helt annan känsla om man vinner med en eller förlorar med en.

Hade ni kunnat chansa med Geraldine?

– Nej, hon har inte kunnat träna. Hon har för ont (i ryggen). I början påverkade det tjejerna eftersom de hoppades på att hon skulle kunna komma tillbaka. Men när de såg att det inte skulle bli så har de fokuserat mer på vad vi kunde göra med den här gruppen, sa Kausaite innan hon summerade hela säsongen:

– Vi tog oss långt. Vi får inte glömma att alla trodde att vi skulle komma sjua–åtta men vi har gjort några underbara matcher. Det är inte alltid lätt att göra en så bra säsong med så många nya spelare. Med tiden kommer vi se på det här med stolthet. Utan tvivel har vi lärt oss något av varandra.