Källsholm sänkte sitt gamla lag

Att släkten är värst är välkänt. Det bevisades igen i derbyt mellan Sleipner och Eneby.

20 april 2019 19:37

Sleipner, som trillade ur division 2 i höstas, förlorade förra helgens premiär i trean men i derbyt mot Eneby på påskafton kom första segern för "Randigt". 3–0 (0–0) var dock siffror i överkant. Eneby stod upp bra mot hemmalaget.

– En jämn match men man kan inte snacka bort 3–0, men deras andra mål föregås av en väldigt hög och farlig spark där vi absolut ska ha frispark på mittplan, men så är det. Sen tryckte vi upp en mittback sista tio minuterna för att försöka reducera, bollen dansade på mållinjen några gånger men på en kontring gjorde de 3–0 istället, sa Enebys tränare Henrik Nilsson en stund efter slutsignalen i solen på Östgötaporten.

Det var mållöst i paus, men gästerna kunde mycket väl ha haft ledningen så långt. Ett par riktigt heta chanser brändes.

– Hade vi haft 1–0 där hade det blivit en helt annan grej i andra halvlek. Vi skapade inte supermycket men hade fyra-fem riktigt bra chanser och med normalutdelning gör man två mål. Det här kunde gått åt vilket håll som helst, tycker vi egentligen var värda ett kryss, sa Henrik.

Nio minuter in i andra halvlek kom ledningsmålet för Sleipner när Laith Etawi tryckte in en boll från distans. Riktigt snyggt. Bylent Halili ökade på innan Daniel Källsholm definitivt säkrade hemmalagets trepoängare med sitt sena mål till 3–0 inför 181 derbyåskådare. Källsholm fick därmed äran att sänka sitt gamla lag Eneby, där han spelade så sent som förra säsongen.

– Det var lite tur, målvakten tappade in den men alla mål räknas, sa Källsholm.

Den 29-årige anfallaren berömde sina tidigare lagkamrater.

– Vi var under press i första, sen ändrade vi lite och i andra tog vi över helt, sa Källsholm.

– En viktig seger, här hemma ska vi inte förlora någon match, och förhoppningsvis ska vi inte förlora nåt mer i serien alls. Om alla gör samma jobb som nu i andra ska det inte bli många förluster, det kan bli ett riktigt roligt år, sa han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander