JVM-duon blev bästa nykomling

Dennis Rådström och Johan Johansson, kartläsaren från Valdemarsvik, vann rookie-cupen i JVM-rallyt.

8 oktober 2017 22:06

Den sista deltävlingen i Spanien slutade med en femteplats efter tre tuffa dagar. Därmed slutade duon också femma totalt i JVM-sammandraget. Ännu tyngre är att Rådström och Johansson också vann rookie-mästerskapet som bästa nykomling.

– Det känns fantastiskt. Att vinna rookie-cupen är ett mål på vägen som vi nu kan kryssa av ihop med många andra efter säsongen som har varit helt fantastisk. Vi är jättenöjda, summerar Dennis Rådström efter den intensiva tävlingshelgen.

Debutsäsongen i JVM-serien innehöll två pallplatser i Polen och Finland och svenskarna har aldrig kommit sämre än femma i någon deltävling. Spanjoren Nil Solans vann JVM-serien totalt.

– Vi vill gratulera Nil Solans till VM-guldet, han har gjort en väldigt bra säsong. Och vi själva är extremt nöjda med vad vi presterat i år. Att vi skulle kunna vara med och slåss om segrar trodde vi inte skulle vara möjligt i år. Jag är så stolt över den utvecklingen jag och Johan har gjort tillsammans i bilen i år, det är stor skillnad från när vi började säsongen i april till där vi är nu, säger Dennis.

Johan Johansson håller med:

– Just nu känns allt otroligt bra. Vi har kommit in i rally-VM på ett bra sätt och utvecklats enormt. Nu vill man bara fortsätta, säger han.

Härnäst väntar Svenska rallyt i Värmland.

– Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse att få åka Svenska rallyt på riktigt i VM. Jag ser mycket fram emot det och tror att det kan bli en bra start på nästa säsong när vi går för VM-guldet, säger Johan Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh