Jordans femte mål var guld värt

Jordan Larsson tillbaka, med ett mål som var avgörande för honom – och för IFK. "Extremt viktigt".

16 maj 2019 22:27

Det var lite vinna eller försvinna för IFK, om laget ville vara med som en utmanare i den allsvenska toppen till hösten. Förlust hade givit en obehaglig närkontakt med kvalstrecket. IFK kunde bygga självförtroende genom att ta de så viktiga tre poängen med sig hem från Behrn Arena.

Avgörandet stod Jordan Larsson för då han tryckte in säsongens femte allsvenska mål, efter Kasper Larsens nickassist mot Jordan Larssons fötter framför mål.

– Som anfallare vill man alltid göra mål. Extremt viktigt att vinna idag och spela bra, sa Jordan.

Ett mål som frälste IFK från röda varningslampor i den allsvenska tabellen.

Matchen stod och vägde i början av den andra halvleken. Efter Carlos Strandbergs 1–1-kvittering tryckte Örebro på för ett ledningsmål och fick ett antal chanser. IFK rensade friskt, för att rida ut ÖSK som bytte skepnad för en kort period.

Började tankarna gå i huvudet då?

– Jag skulle ljuga om jag stod här och sa att det inte skulle påverka.

Jordan var nöjd med att spelinnehavet äntligen gav utdelning i en seger och samarbetet med Kalle Holmberg.

– Normalt har vi sagt att vi ska ha våra forwards ganska brett. Idag sa vi att vi skulle gå tätare och det fungerade bra. Kalle och jag hittade varandra många gånger. Jag borde givit honom en assist, och han hade en bra passning till mig i första halvlek. Förhoppningsvis kan vi fortsätta så, sa anfallaren som hittat tillbaka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle

Ämnen du kan följa