Jordan: "Fanns andra alternativ"

Två matcher – två segrar. Dessutom från start. Jordan Larsson har fått den öppning han ville på tiden i Moskva. "Det är en väldigt professionell miljö som jag inte är helt van vid för det är inte på samma sätt i Sverige", säger IFK:s ex-stjärna i en intervju med Sport-Expressen.

20 augusti 2019 20:50

Dundersuccé efter ett motigt 2018.

Jordan Larsson svarade upp på bästa sätt efter ett floppat år i "Peking" och drämde in elva bollar på 16 matcher.

Ett lyft som gjorde att storklubben Spartak Moskva la upp stora pengar – enligt uppgift drygt 40 miljonor kronor – för att köpa loss anfallaren.

– Det fanns andra alternativ, vilka vill jag inte gå in på men det fanns. Det jag kände med just Spartak var att det var den klubben som ville ha mig allra mest och lade upp en plan som kändes bra, säger Larsson till Sport-Expressen.

Och avslöjar att en tidigare IFK-anfallarens lyckade flytt från IFK till Moskva också vägde in.

– Jag spelade tillsammans med Arnór Sigurdsson innan han gick till CSKA Moskva så det känns som att ligan i sig har ändrat sitt tänk.

– Det är klart att det finns mycket pengar fortfarande så de kan plocka in spelarna som är på sista versen så att säga, men jag tror att de har tänkt om och vill plocka in lite yngre talangfulla spelare från Europa också för att göra ligan mer attraktiv.

Larsson har fått förtroende med en gång av coachen Oleg Kononov.

Vitryssen har satsat på Larsson i de två senaste ligamatcherna och de har blivit seger både mot Akhmat Grozny (3–1) och i derbyt mot CSKA.

– Jag kommer hit för att spela, så är det. Men samtidigt är det en ny liga, nya lagkamrater och oavsett hur mycket man vill ta plats så tar det tid att anpassa sig. Jag försöker bara göra allt jag kan för att utvecklas.

– Lagkamraterna har välkomnat mig bra, ledarstaben har också tagit in mig på ett bra sätt och det är en väldigt professionell miljö som jag inte är helt van vid för det är inte på samma sätt i Sverige.

Larsson ser tillbaka på ett 2019 som det stora genombrottet.

– Det är lite det genombrottet som jag har väntat på. I Helsingborg var det mer att man var ung och lovande, det var vissa matcher man stack ut och andra där man inte syntes alls. Sedan hade jag första året i Norrköping efter perioden i Holland som var ett litet test för att se om jag kunde klara av motgångarna. Till slut fick jag genombrottet jag väntat på och det känns skönt att få det för att sedan kunna ta steget ut på riktigt som jag har gjort nu.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung