"Jobbigt med smutskastningen"

Andra målet för säsongen – och tre viktiga poäng mitt i all turbulens om snacket om matchfixning. ”Det är jobbigt med en sån smutskastning”, säger Linköping Citys Fredrik Alm efter 2–1 (1–0) mot Skellefteå.

9 september 2018 19:35

LÄS MER: City vann – men viktige mittfältaren lämnar

Det har varit några minst sagt intensiva dagar sedan förra veckans match mot Forward (1–3), där svenska fotbollförbundet efter matchen startade en utredning efter att ha sett onormala oddsrörelser och märkliga spelmönster. Enligt Fredrik Alm, 1–0-målskytt i viktiga segern mot Skellefteå under söndagen, har inte stämningen i laget förändrats nämnvärt.

– Det tycker jag inte, även om det är jobbigt med en sån smutskastning. Vi är helt klart oskyldiga till motsatsen bevisats och personligen har jag inga som helst misstankar mot några av mina lagkamrater. Jag tror vi kan komma närmare varandra och bli ännu starkare av det här, säger Fredrik Alm.

20-åringen har redan hunnit med ett antal skador under sin karriär, men har fått vara förhållandevis frisk den här säsongen och har hittat allt mer rätt i division 1-sammanhang.

– Jag känner mig hundra nu. Det har varit viktigt att jag fått vila helt och bli helt frisk, där har Melke (Alan, managern) varit till stor hjälp. Han har tagit hand om det och varit väldigt noga med att jag inte ska överbelasta, säger Fredrik Alm.

Under söndagen höll han sig framme på Matheus Garcia Fernandes fina inlägg och knoppade in 1–0 efter dryga halvtimman i en oväntat jämn första halvlek mot jumbon Skellefteå.

Det blev mer City efter paus och Esat Jashari tåade in 2–0 efter en timme. Hemmalaget brände sedan ett antal kanonlägen till att utöka ledningen, men hade ändå inga större problem att hålla undan trots en sen Skellefteåreducering.

– En bra insats, även om vi borde ha gjort några mål till, sa Citymanagern Melke Alan.

Fredrik Alm:

– Vi är bland de bästa lagen i serien och kan vinna mot alla lag, det tyckte jag att vi visade i våras.

Melke Alan hyllade bland andra målvakten Michael Hartmann, som svarat för ett antal mindre bra insatser på sistone.

Med tanke på allt som hänt de senaste dagarna, var det skillnad på stämningen i laget före match?

– Nej. Grabbarna gjorde det de skulle. Tyvärr blev det bara två mål, men man kan inte få allt, sa Melke Alan.

Pontus Rödin, utmärkt i mittförsvaret, sa om den senaste tidens turbulens:

– Det är inget jag vill prata om, det får styrelsen sköta. Jag fokuserar bara på träningar och match.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson