LÄS MER: Hästen värvar toppforward från rivalen

28-årige Jens Holmström är i Stockholm för ett yrkeshögskoletest, dagen då han presenterades på Vita Hästens hemsida.

– Tanken är väl att jag ska bli en någon form av inköpare eller upphandlare i framtiden. Men dit är det en lång väg, säger Jens om framtidsplanerna för resten av livet.

Efter ishockeyn.

Samtidigt är han kanske i sina bästa år som spelare, mycket tack vare att skadorna blivit färre och rutinen större.

– Jag var ung och lovande talang en gång i tiden som de flesta men skadorna har tagit sin tid. Nu de senaste åren har det fungerat bättre och det är roligt att spela igen på riktigt sedan tre, fyra år tillbaka.

I sin förra klubb Västervik stod Jens för 24 poäng, 13 mål och 11 assists.

Han hyllar sammanhållningen i den lilla klubben och de fantastiska resultat som gjorde att de tog sig till slutspel med små medel.

– Jag är verkligen intresserad av gruppdynamik och jag hoppas att vi ska få ihop det bra i Hästen. Det är till sist det en säsong står och faller med till slut.

– Titta bara på vårt lilla lag som på förhand ansågs vara värdelöst. En samling föredettingar som aldrig varit något. En grupp med bottenskrap. När jag spelade i Troja-Ljungby hatade man att möta Västervik, men när man är på insidan är det lätt att förälska sig i en sådan förening. Där några få som gör ett stort jobb.

Då Jens Holmström bor med sin flickvän i Linköping kändes Vita Hästen som en klar uppsida ur ett pendlingsperspektiv. Samtidigt har de allsvenska åren skapat en relation till Norrköping.

Både medvetet och undermedvetet.

Så när Hästen nye tränare Tony Zabel visade intresse var steget inte svårt att ta.

– Det har alltid varit roligt att komma till "Himpahallen", det händer saker där hela tiden. Gnäggandet när de gör mål, speakern som spelade "Flickorna från Småland", när vi åkte in på isen. Det var så jäkla bra. Jag gillar den tonen, det ska vara kul, säger Jens.

I unga år blev Jens inspirerad av sin stora idol att skaffa dreadlockfrisyr.

Det blev en opraktisk hockeyfrilla.

– Jag är uppväxt med Henke Larsson och han var min stora förebild. Så när jag var på Bali så så fick jag chansen att skaffa "dreads". Tyvärr var det inget vidare praktiskt. Hjälmen satt inte riktigt som den skulle så domare kom fram till mig när jag spelade i Troja-Ljungby och sa ständigt åt mig att klippa håret.

Du vet att Henke Larssons son Jordan spelar och bor i Norrköping?

– Fantastiskt! Det hade jag ingen aning om. Det jag kan säga om Henke var att han bar upp sin frisyr betydligt bättre än vad jag gjorde, säger Jens och skrattar.