Jätteskottet har nått ända till USA

Jätteskottet i Stadium Arena har spritt sig – ända till USA och sportkanalen ESPN. "Hur häftigt som helst", säger Leila Mengüc Lindquist.

11 december 2017 11:05

Det var i paus i fredagens ligamöte mellan Dolphins och Jämtland i Stadium Arena som det makalösa skottet gick i korgen inför en häpen publik. Leila Mengüc Lindquist vände ryggen till och skickade iväg bollen i en perfekt båge – klockrent i korgen.

Redan på kvällen fick klippet stor spridning och nu har det nått ända ut till de stora nyhetskanalerna. ESPN i USA har med klippet i Sportscenter top10.

På Twitter har programmets konto över 35 miljoner följare – på Instagram över 10 miljoner ...

– Jag har själv bott i USA och vet hur stort Sportscenter är. Jag satt själv alltid bänkad och tittade, riktigt häftigt att få vara med där själv, säger Leila om att ha fått sitt jätteskott med i de sammanhangen.

Top10-listan tar upp saker som hänt i världen den senaste veckan och listar dessa. Det lär inte vara jättevanligt att någon från Sverige slår sig in där.

– Jag började fundera på det också. Det här är hur häftigt som helst, säger Leila Mengüc Lindquist som är gift med Dolphinsspelaren Mikael Lindquist.

– Vi går bara omkring och skrattar hemma. Man är mest ett leende hela tiden, en sådan här sak händer inte så ofta. Jag tycker bara det är jätteroligt för basketens skull, att den får uppmärksamhet. Jag är en basketnörd så jag är glad för det, det är roligt oavsett om det är jag eller någon annan. Nu blev det här något roligt som hände runt basketen och dessutom i vår egen hall, säger Leila om att sätta fokus på sporten hon älskar.

Det sägs att du gjorde om den där bedriften så sent som under söndagen?

– Haha. Det stämmer faktiskt. Det var i Linghallen. Jag coachar barn och det var en förälder som pratade om det. Mellan två träningspass testade jag. "Micke" sa åt mig att våga igen, jag missade det första men satte faktiskt det andra, säger Leila med ett skratt.

Nu har hennes klassiker fått välförtjänt spridning över världen i och med ESPN. Och även i övrigt på nätet sprids klippet som blivit viralt. Det är inte ofta en ligamatch mellan Dolphins och Jämtland får den uppmärksamheten.

– Det är häftigt, framför allt att Norrköping Dolphins syns i de här sammanhangen, ESPN är en av världens största TV-kanaler som nu creddar Dolphins. Det är stort, säger klubbens pressansvarige Robin Svensson som också var den som filmade Leila Mengüc Lindquists skott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson