Han är Förbundskapten och IFK Norrköpings tidigare guldtränare Janne Andersson. Under åren i "Peking" utmejslades en speciell relation mellan spelaren och tränaren.

Arnor Ingvi Traustason var en av IFK-tränarens bästa värvningar under hans tränarsejour före landslagsuppdraget.

– Det var en jättebra tid i Norrköping och jag har bara bra grejer att säga om Norrköping och Janne Andersson. Vi var tajta, jag och Janne, och han hjälpte mig jättemycket. Det var han som satte mig på kanten, innan var jag innermittfältare som ”åtta”. Han har hjälpt mycket jättemycket genom min karriär. Jag ringer honom och vi pratar mycket, säger Traustason till Fotbollskanalen.

Enligt islänningen som behöver speltid för att ta en plats i den isländska VM-truppen var det på Jannes inrådan som valet föll på allsvensk fotboll igen.

– Han sa att det här (Malmö FF) var bäst för mig, sa "Trasten" till Fotbollskanalen.

Det fanns stora förhoppningar på Traustason då han hamnade i Rapid Wien. Övergången var den dyraste i klubbens historia.

Men det blev en disharmonisk tid mellan Traustason och klubben.

– Allt var nytt. Massor av skador också, jag hade otur med skador där. Sen kan man inte bara prata om andra saker. Det är något med mig. Det är vissa saker jag hade kunnat göra bättre, säger Arnor till Fotbollskanalen.

Han lånades ut i somras till AEK Athen. Men tre starter och ett par inhopp tog inte Traustason närmare någon VM-trupp.

Nu hoppas den tidigare IFK-mittfältaren kunna nå dit via Malmö FF.