"Jag räknar med honom på söndag"

Michael Morais kan vara tillbaka i Linköping City till söndagens hemmamöte med Sandviken. "Jag räknar med honom i matchtruppen", säger Khalid Neshati.

7 augusti 2019 09:00

Sportchefen får efter brytningen med managern Melke Alan utökat ansvar under resten av hösten – och till att börja med väntar ännu en match som måste vinnas i toppjakten.

Då är tanken att Michael Morais, det meritmässigt allra vassaste namnet i Citytruppen och med starka nio mål gjorda under vårsäsongen, ska vara tillbaka. Han har varit hemma i Brasilien och enligt vad Sporten erfar har det även förts diskussioner om en eventuell försäljning till annan klubb.

Men nu bekräftar Khalid Neshati att man vill ha honom kvar – och att brassen snart ska trampa östgötsk mark igen.

– Med reservation för att allt löser sig med resan, men jag räknar med honom i matchtruppen mot Sandviken, säger han.

Vad gäller en annan brassetrio – Douglas Abner, Leonardo Augusto Cunha De Lima och Joao Pedro De Jesus, som alla skrivs över från samarbetsklubben – är nu övergångarna helt klara, men fortfarande väntar klubben på nödvändiga arbetstillstånd.

– Jag hoppas verkligen att det ska lösa sig till helgen, säger Khalid Neshati, som säger om sin nya roll:

– Känslomässigt är det tufft. Jag och Melke (Alan) har haft en så nära relation i flera år nu. Men efter uppehållet har jag varit med på alla träningar och det kommer att bli bra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten