"Jag är långt ifrån avskräckt"

Inte många tror att Linköpings FC ska ha en chans mot franska storlaget Paris Saint Germain. "Jag är långt ifrån avskräckt", säger Olof Unogård.

17 oktober 2018 07:00

Under senaste dagarna har LFC-tränaren förstås haft full fokus, och lagt mycket tid, på att kartlägga onsdagens motståndare i första åttondelsfinalen i Champions league.

Bilden:

Ett bra lag.

Men inte så bra som de allra flesta tror.

Han säger:

– Individuellt är det klart att det är duktiga spelare på varje position, men som lag är jag långt ifrån avskräckt. Jag skulle säga att PSG inte är dramatiskt mycket bättre än vad Rosengård och Piteå är. Jag tror att vi har stora möjligheter. Absolut.

Är du mer optimistisk nu än för en vecka sedan?

– Det skulle jag nog säga. Tidigare fick jag mest höra av andra att "det är nog inte en så dum lottning ändå", men nu börjar jag tro på det själv också. Det är en jättetuff uppgift, inte minst att vi måste vara bättre över två matcher, men jag är hoppfull.

PSG har inlett franska ligasäsongen med fem segrar på sex matcher och är just nu tvåa efter Lyon. Senast blev det 3–1 mot Metz – efter tre mål av anfallaren Marie-Antoinette Katoto.

– Är det någon som sticker ut så är det hon. Hon har spelat på olika positioner, men ser vass ut. Wang Shuang är också lurig och trygg med bollen, säger Unogård, som inte tycker att topplaget satts på så mycket prov under de matcher han sett.

– Nej, motståndarna har backat hem direkt, släppt ifrån sig bollinnehavet och haft överdriven respekt. Får vi press på deras backar och innermittfältare tror jag att vi kan skapa en matchbild som passar oss.

Hur viktigt är det att vinna hemmamatchen?

– Vi måste få med oss ett bra resultat, så kan man säga. Det kan vara okej med både vinst och kryss. PSG är inte alls vant vid konstgräs och det kan förhoppningsvis vara en fördel för oss.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten