LÄS MER: Dolphins krossade ettan: "Som ett skadat lejon"

Säga vad man vill om Köpings "plötsliga" infall att försöka straffa Joakim Kjellbom en månad efter lagens match i Stadium Arena. När Kjellbom onödigt och korkat knuffade Mikael Axelsson och John Brändmark efter avblåsning var det färdigspelat – helt korrekt – efter två osportsliga fouls men kostade inte bara matchen för hans egen del mot nykomlingen.

I väntan på utredning fick Kjellbom sitta och titta på från sidan mot Södertälje och kan mycket väl missa ytterligare matcher i ett läge av säsongen när Dolphins ska säkra hemmaplansfavör i slutspelet och har allt sjå i världen att hålla Borås och Luleå bakom sig.

Det är fritt fram att spekulera i vad som ligger bakom Köpings anmälan och vad utfallet kommer bli, men medan Dolphins försvarar sin jätte och övriga basket-Sverige vill fälla honom har en ny anmälan landat på disciplinnämndens bord.

Den handlar om snedtändningen i Borås.

Om omkullsparkade reklamskyltar och en dispyt med en Borås-representant på väg ut från hallen.

Två hjärnsläpp på kort tid från Joakim Kjellbom och det är självklart två för mycket och det hänger ett längre avstängningsstraff i luften.

Artikelbild

Dolphins riktar kritik mot förbundets sätt att hantera frågan.

Ett dygn innan uppkast i seriefinalen mot Södertälje kom beskedet som skakar om mästarna.

Artikelbild

Kjellboms uppträdande mot Köping och Borås passar inte in på en basketplan, det är viktigt att påpeka, men det lägger ett löjes skimmer över det hela när det kan passera fem ligamatcher innan du vet om en anmälan och ta ytterligare tid innan det kommer ett straff.

"Nu kan jag sitta och samla in armbågar mot huvudet och innan slutspelet anmäla de som vi ska möta. Det är sjukt", menar Adnan Chuk.

Artikelbild

Och har en poäng.

Joakim Kjellboms främsta egenskap är även hans värsta fiende.

I april fyller han 40 och hade inte bestämt sig för att tragla igång en ny säsong om det inte fanns ett 100-procentigt driv.

Det hade varit lätt att tacka för sig efter SM-guldet men Kjellbom var inte klar.

Han vill ta Dolphins till ett nytt guld, kliva in i ett nytt laddat slutspel och ge sitt allt.

Ingen annan spelare har betytt mer för sitt lag under en så lång tid i ligan.

Ingen har varit mer svårstoppad eller ställt till mer problem för motståndarlagen men det finns ett problem som inte försvunnit med åren eller erfarenheten.

Kjellboms humör och korta stubin.

Ett problem för honom och för Dolphins.

Ett sätt att komma in under skinnet och ställa till det för mästarna.

Det ser vi inte minst nu.