Isländska duon stannar gärna: "Bra ställe"

Jón Eyland Gíslason, 17, och Bjarki Steinn Bjarkason, 19, förlänger gärna sin vistelse i IFK. "I Akranes pratas det om Norrköping", säger Gíslason efter torsdagens träning på Östgötaporten.

Bjarki Steinn Bjarkason som nätade i U21-finalen mot Trelleborg gillar intrycken från dagarna i Norrköping.

Bjarki Steinn Bjarkason som nätade i U21-finalen mot Trelleborg gillar intrycken från dagarna i Norrköping.

Foto: David Iwung

Sport2019-10-31 16:06

Island och IFK är sedan länge en framgångsrik kombination.

Det var extra tydligt på torsdagens pass.

På planen tampades Gudmundur Thórarinsson, Isak Bergmann Jóhannesson, Alfons Sampsted som är tillbaka efter sin utlåning till Breidablik samt de inbjudna talangerna Jón Eyland Gíslason och Bjarki Steinn Bjarkason.

Från sidlinjen följde dessutom ledaren Stefan Thordarson passet och berättade om de senaste Akranes-inslagen: 17-årige backen Jón Eyland Gíslason och två år äldre mittfältaren Bjarki Steinn Bjarkason.

– Bjarki är en snabb och teknisk yttermittfältare. Gíslason en mer fysiskt spelande back, men med bra teknik, säger "Thordar" som välkomnar landsmännen i det lyckade samarbete som råder mellan IFK Norrköping och Akranes sedan en tid tillbaka.

Efter ett par dagar i Norrköping där Bjarkason spelade och blev målskytt i U21-finalen mot Trelleborg lämnade islänningarna Sverige senare under torsdagen.

– Det är andra gången jag är här. I mars tränade jag med U19-laget och Sylvia. Det här är ett bra ställe att komma till och en fin klubb, säger Gíslason.

Bjarkason tar också med sig ett bra intryck hem. 

Det han hört om IFK via Oliver Stéfansson och Isak Bergmann Jóhannesson stämde in på den bild 19-åringen hade i huvudet.

– Jag såg fram emot att komma hit och jag måste säga att det varit jättebra, säger Bjarkason.

IFK Norrköpings samarbetsklubb har haft en lyckosam historia med att skicka spelare till Norrköping.

Den här talangduon tar gärna samma steg.

– I Akranes pratas det om Norrköping. Att det är ett bra ställe att komma till om man vill ta sig vidare i karriären, fortsätter Gíslason som trots sin unga ålder spelade tio matcher för Akranes i den isländska ligan den gångna säsongen.

20 matcher och tre mål blev det för Bjarki Steinn Bjarkason som beskriver sig själv som en bollsäker spelare som tycker om att utmana.

Jón Eyland Gíslason kommer att ta med sig sitt andra provspel med IFK hem för att avrunda säsongen på Island.

– Vi har slutspelsmatch i ungdomsserien, men jag kommer gärna tillbaka hit. Vill man ta sig långt i karriären är det här ett bra ställe. Kolla bara på Arnór, säger Gíslason och syftar självklart på CSKA Moskva-stjärnan och före detta IFK-anfallaren med Sigurdsson i efternamn.

Jón Eyland Gíslason.
Jón Eyland Gíslason.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!