Inhopparen fixade nytt jubel

Skyttekungen slog till igen – två gånger om. Den här gången var det ändå anfallskollegan Alhaji Kamara som var i hjälterollen. "Nästan som en dröm", sa Kamara efter 3–1 mot Häcken.

1 oktober 2015 16:05

I 41:a minuten fick han lämna bänken och ta plats bredvid Emir Kujovic i IFK Norrköpings anfall. Alhaji Kamara ersatte en småskadad Christoffer Nyman. 21-åringens inhopp blev till stor del helt avgörande för att IFK tog tre nya poäng och gick upp i serieledning.

– En bra dag, för laget och för mig. Nu är vi dessutom i topp på tabellen, sa Kamara med ett brett leende en stund efter slutsignalen på Nya Parken.

Minst sagt en bra dag. Han var hur het som helst när han fick chansen, utmanade och visade styrka i varje duell och var ett ständigt orosmoment för göteborgarnas försvar.

Det dröjde inte länge förrän han fick utdelning på sitt hårda slit. Bara fem minuter efter paus satte Kamara fart, ryckte ifrån Emil Wahlström, ramlade och fick straff av domaren Jonas Eriksson, som dock tvekade länge men bestämde sig efter att den assisterande domaren hade sagt sitt.

Ett korrekt domslut, enligt huvudpersonen själv.

– Det var straff, helt klart, sa Kamara.

Emir Kujovic stegade fram till straffpunkten och skickade in kvällens första mål, lågt till höger om målvakten. Bara tre minuter senare var det dags igen. Återigen var det firma Kujovic/Kamara i huvudrollerna. Den sistnämnde fick friläge, målvakten räddade men returen nickade Kujovic in från ganska långt håll – läckert över både målvakt och övriga Häckenspelare. Skyttekungens 19:e fullträff för säsongen, 2–0 och rena feststämningen på Parken.

– Jag såg att målvakten var långt ut och ville få bollen i en båge över honom. Precis så som det blev. Ett snyggt mål, sa Kujovic nöjt.

Första halvleken var ganska chansfattig. Även om IFK hade det mesta av spelet var Häcken hela tiden farligt i sina omställningar, men inledningen av den andra halvleken såg till att IFK tog en ny seger i den rafflande guldkampen.

– Skönt att vinna mot ett bra Häcken. De är väldigt spelskickliga, vi var bättre i andra och i de avgörande situationerna var vi skarpa. Vi vann rättvist. Extra kul att jag kan fortsätta bidra med mål, sa Kujovic.

Liksom i några av de tidigare matcherna verkade det som om IFK slappnade av en smula vid tvåmålsövertaget, något Häcken inte var sent att utnyttja. Paulinho reducerade och just då var IFK illa ute. Det fanns bud på kvittering, men det var ju en viss herr Kamara på planen...

Mitt i bortapressen stack han upp, tog hand om Alexander Franssons fina passning och i steget skickade han kallt in trean bakom utrusande Peter Abrahamsson i 73:e minuten. Där var segern mer eller mindre säkrad.

– Där är jag ostoppbar, det var en touch och så mål. En mycket skön känsla, och ett viktigt mål som tog ner lite av deras kampmoral, sa Kamara.

Han har fått nöja sig med att vara avbytare sen han kom tillbaka från den misslyckade proffstiden i Malaysia, men stortrivs med livet i Norrköping ändå.

– Självklart vill jag spela, men Emir och "Totte" har gjort det jättebra. Jag och Janne har haft diskussioner om läget och jag gör det som är bäst för laget. Jag är alltid redo att komma in och hjälpa laget, det var det jag gjorde i dag, sa Kamara som hyllades av supportrarna både under och efter matchen.

Bland annat fick han försöka sig på att leda den gemensamma segersången framför Curva Nordahl.

– Kändes nästan som en dröm, fansen här i Norrköping är en del av mig och jag är en son av Norrköping, sa en lycklig Kamara.

I nästa omgång, mot Elfsborg, är Kujovic avstängd efter att ha fått en varning för sitt allt för intensiva firande efter 2–0-målet.

– Det var inte så att jag klättrade över stängslet eller så, men tog nåt steg upp på en kärra till fansen. Onödigt och lite smolk i glädjebägaren, sa Kujovic.

Då lär Kamara få möjlighet att bidra till laget från minut ett i den fortsatta guldjakten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander