"Inget jag tycker om att tänka på"

Från botten till toppen? "Jag hoppas på det", säger Emma Holmgren.

16 februari 2019 10:00

Efter stor dramatik åkte Hammarby ur allsvenskan i höstas, men 21-åringen blev kvar i högsta serien. Hon anses vara en av Sveriges största målvaktstalanger, har gjort många matcher i olika ungdomslandslag och var för några år sedan med och vann EM-guld med Sveriges F19.

Efter Hilda Carlén och Stephanie Labbé är nu tanken att Holmgren ska ta över som förstaval i LFC-målet. Till att börja med i lördagens cupmöte med Växjö på Linköping arena (direkt på corren.se).

– Det ska bli kul. Jag räknar med att det blir tuffare och mer att göra än mot Jitex (4–1) senast, säger Emma Holmgren efter avklarad fredagsträning.

Tiderna förändras och fotbollen med den. När Hammarby åkte ur var siktet inställt på att söka sig vidare och när Linköping krävdes ingen längre betänketid.

– Så här långt har jag absolut ingenting att klaga på. Tvärtom. Det är en proffsig miljö, alla är ambitiösa och driver verkligen varandra. Det känns som rätt steg för mig, säger hon.

Formen?

– Bättre och bättre för varje träning. Jag hade diverse skadebekymmer tidigare i vintras, men kommer in i det mer och mer.

Målet?

– Klart att man vill bli bäst och spela på så hög nivå som möjligt.

Uppsalatjejen – som nu för tredje gången i karriären har Olof Unogård som tränare – hymlar inte om att det på många sätt var en frustrerande höst.

– Vi låg ganska bra till ganska länge. Sen tog lagen under en massa poäng, medan det gick utför för oss. Jag uppfattade det som att inställningen att hänga kvar inte riktigt fanns. Det var uppgivet och det hade hänt mycket som påverkat oss alla.

– Det var jättetråkigt, så det är inget jag tycker om att tänka tillbaka på, säger Emma Holmgren.

Okej, då gör vi inte det.

Stina Blackstenius tränade på fredagen, men får av säkerhetsskäl vila mot Växjö. Däremot ser ett annat sent nyförvärv, Julia Ashley, ut att få starta som högerback.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten