Inget brutet i Nikolas näsa

Första matchen från start i år fick ett abrupt slut för Nikola Tkalcic – som tackar publiken efter måndagens segern.

8 augusti 2017 14:40

När Nikola Tkalcic i början av andra halvlek smällde ihop med en orangeklädd spelare utanför eget straffområde så insåg man nästan redan då att det var en smäll som skulle kännas dagen efter för IFK-ytterbacken.

Vilket också visar sig vara fallet när NT-sporten pratar med honom dagen efter.

– Det gör ont, men jag hoppas att den inte är bruten. Men jag vet inte till hundra procent, säger Tkalcic, som senare under dagen också fick det glädjande beskedet att inget var brutet.

– Jag har ett sår och en liten blåtira, men jag ska kunna träna på torsdag, säger kantspringaren.

Fullfölja matchen i måndags var dock omöjligt.

– Det gick inte att stoppa blödningen så det var därför jag fick byta.

Trots den brutala slutpunkten på hans första allsvenska match från start i år så var det ett kärt välkomnande tillbaka på planen för kroaten.

– Det var en riktigt skön känsla att spela från start igen. Publiken hejade på mig vilket hjälpte mig oerhört mycket. Det var en stor motivationsfaktor för mig att verkligen ge allt.

Det kändes som att du hade en lite mer defensiv utgångsposition än vad man är van att se dig ha?

– Det stämmer. De spelade med fem backar så jag hade en lägre position för att deras högerback skulle komma längre upp i banan och öppna upp ytor bakom.

Hur tycker du att ert spel fungerade annars?

– Jag tror att vi ville mer än vad vi lyckades visa. Det var för mycket felpass. Men i det stora hela visade vi att vi har kapaciteten och att vi kan mycket, mycket bättre. Vi hade en ny uppställning som inte har spelat tillsammans tidigare. Men det kommer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Makoto Asahara