IFK:s startsträcka är över – visa det

Mindre än en månad kvar till premiären i Helsingborg. IFK Norrköping fortsätter att känna sig fram. Hur laget känns för tillfället? Väl känsligt sett till ambitionen.

4 mars 2019 19:01

LÄS MER: Backen – om att lämna IFK

LÄS MER: Talangen om IFK-debuten: "Chockad"

Målsättningen har höjts. Bröstet har tryckts ut.

Två poäng bakom AIK 2018 skickade in både medvind och studs i IFK Norrköpings steg.

Klubben har tydliga planer på att inte ha något lag framför sig i den allsvenska tabellen efter sista sparken 2019 och backade upp satsningen med att rädda Christoffer Nyman från den fotbollsmässiga misären i Tyskland. Kamraterna räcke ut en lånehand till Sead Haksabanovic som harvat utan framgång i West Ham.

Fyllde på med okände Kevin Álvarez och en främmande dansk i Rasmus Lauritsen som båda presenterades med ovanligt stora ord.

"Peking" landade även två ännu icke flygfärdiga isländska tonåringar i Isak Bergmann Johannesson och Oliver Stefansson innan butiken stängdes för den här gången.

Summerat: IFK-ledningen mötte Simon Therns passning om att "det kommer krävas fem-sex spelare" för att kunna hävda sig fullt i allsvenskan och Europa.

Hur det sett ut så hår långt? Lite för mycket försäsong under lite för många perioder.

Fram till måndagens 2–0-seger mot Åtvidaberg får vi vara snälla för att ge IFK:s vinter något vidare högt betyg.

Det har varit roligare utanför planen än på.

Torsk mot Linköping City.

Carl Björk bröt foten.

Christoffer Nyman skadade knäet och har inte alls fått den omstart som "Totte", IFK eller stan önskade.

Vi vet inte heller hur anfallarens tankar går då IFK-ledningens order är att stjärnan behöver lugn och ro och inte ska störas med frågor ifrån stadens enda bevakande sportavdelning.

Cupen tog slut alldeles för tidigt, igen.

Och det var inte direkt dödens grupp som IFK snubblade ut sig själva ifrån.

Jens Gustafsson har valt en generös väg i vinter. Det har inte funnits några planer på att spela samman en backlinje som är den lagdel som känns mest osäker och oklar efter Andreas Johanssons (som självklart har lett Halmstad vidare i cupen) exit.

Kasper Larsen har varit mer självklar i det han företagit sig men jag vill se en bra dansk under en längre period innan frågetecknet var han står kan suddas ut.

Det är ett par viktiga IFK-veckor som väntar. Topplaget som inte tornats fram behöver göra just det snarast. Efter cupdebaclet hade IFK en plan B. Träningsmatcher mot motstånd som håller samma nivå som Kamraterna strävar efter att nå.

Det blir ett par bra test mot Malmö FF, Sarpsborg och Rosenborg innan öppningen mot Helsingborg.

Det står snart poäng på spel. Pekings startsträcka är över. Dags att visa det.

Erik Lindell har försökt och nött på för att visa Jens Gustafsson att han ska ha en A-lagströja. Det blir retur Degerfors. Något som kändes nära till hands med tanke på värvningen av Kevin Álvarez och att Ian Smith levererat med topprestationer på samma position. "Släppa en Norrköpingskille och en egen produkt" muttrades det på sina håll.

Men det är förståeligt men också naturligt agerat när alternativen är bättre. För stunden i alla fall.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung