IFK vill värva för långsiktighet

Ett av de mest lyckade IFK-lägren, det anser manager Jens Gustafsson om veckan på Portugals sydkust. Ny väntar omstart hemma, kanske med ett tillskott till truppen?

9 februari 2019 09:00

LÄS MER: "Nu är det vi som ska ta större ansvar"

LÄS MER: Norrköpingskillen levererade direkt i debuten

Manager Jens Gustafsson är tydlig med att laget kan komma att förstärkas inför tävlingssäsongen 2019.

Horsens Folkeblad har kopplat ihop 22-årige Rasmus Lauritsen med IFK. I rysk media skrivs det om att Eidur Aron Sigurbjörnsson, 28, från Valur också skulle vara intressant.

Ett annat obekräftat rykte är att IFK kan vara en av de tre allsvenska klubbarna som ställt frågor om 24-årige mittbacken Pascal Gregors (FC Helsingör) tjänster.

– Jag tror att det vore rejält dumdristigt att säga att vi behöver förstärka. Med den attityden som ni har sett att spelarna visat upp här kommer det att vara svårt att hitta spelare som går in och direkt förstärker IFK Norrköping. Däremot har vi sett att numerären i de olika lagdelarna gör att vi har ett visst behov att förstärka för en lång säsong.

– Vi får se vad som händer. Kommer det in spelare under de närmaste dagarna är det för att förstärka numerären och för att bygga långsiktigt.

Jens Gustafsson vill ligga lågt med namn.

– Jag hänger inte riktigt med i den svängen och de florerar många rykten om namn. Vi är i den positionen att det är smickrande att föra fram en spelares namn i samband med IFK Norrköping och det ökar spelarens värde. Om vi en gång har förhållit oss till silly season på ett avslappnat sätt och det ska vi nog fortsätta med.

Avslappnad var Jens Gustafsson efter att det sista träningspasset var gjort på den avskilda men exklusiva Amendoeira Golf Resort.

– Jag är slut som människa, sa han och log.

Spelarna också?

– De har mer att ge . . . Nej det tror jag inte. De är nog slutkörda vilket var bra, sa Jens med ett solmärkt leende ansikte.

Efter fjolårslägret några mil bort i Albufeira var IFK Norrköping tveksamt till att på nytta åka ned till den Portugisiska sydkusten. Resorna från boendet var tidskrävande, planerna inte de bästa och vädret mer oberäkneligt.

Men det blev en repris, på en ny plats.

Amendoeira Golf Resort motsvarade förväntningarna och kraven.

– Sedan jag kom till föreningen är nog det här det bästa lägret vi haft sammantaget med väder, plan, matcher, intensitet i träning. Det har varit jättebra. Vi åkte hit med ganska låga förväntningar på träning men höga på tävling. Vi fick med oss båda delarna.

Nu väntar träningsmatch i veckan mot AFC Eskilstuna, där bland annat Christoffer Nyman hoppades kunna vara spelklar efter smällen mot knäet på lägret.

Sedan väntar tävlingssäsongen med Svenska Cupen där Värnamo är den första motståndaren.

– Vi går inte ned i träningsintensitet inför de matcherna som vi kommer göra inför allsvenskan. Hade vi gjort det hade vi gjort fel långsiktigt. Vi kan inte ändra i hela upplägget. Har vi möjligheten att flytta våra gränser. På ett spelmässigt, mentalt och fysiskt sätt ska vi använda den tiden för att göra det. För den sakens skull ska vi ge Svenska cupen en verklig chans för att kunna gå långt, säger Gustafsson.

På frågan om spelarnas inställning under veckan svarade managern.

– Den är beundransvärd. Den är beundransvärd och är på den nivån som den måste vara för att de ska få vara kvar i IFK Norrköping i framtiden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle