IFK-tränaren – om jakten på slutspel

Uppehållet är över. Nu väntar tre matcher på sju dagar för IFK Motala.

6 februari 2019 07:00

LÄS MER: Krönika: Därför tror jag på IFK

LÄS MER: Krönika: IFK har världens chans

– Skönt att det drar igång igen, säger tränaren Mattias Sjöholm.

IFK avslutade innan VM-uppehållet med att överraskande sno en poäng av serieledande Villa på hemmaplan via 3–3.

Den poängen gjorde också att IFK säkrade nytt elitseriekontrakt för nästa säsong och kan spela de tre sista matcherna helt utan press.

Det man jagar nu är en plats i åttondelsfinal dit två av lagen IFK, Broberg och Sirius tar sig. Sirius och IFK har samma poäng, 17, Broberg har en poäng mer.

– I laget har vi inte pratat så mycket om det. Inte mer än att vi ska spela färdigt grundserien och så får vi se var vi är efter det, säger Mattias Sjöholm.

Han tillägger:

– Vi gjorde ett avstamp för två matcher sen, innan mötet med Broberg, och sa att vi skulle försöka vinna den serien på fem matcher. Och nu har vi en seger och en oavgjord, så en och en halv poäng är hemma kan man säga. En och en halv till har vi tre och då ser det ju dessutom riktigt bra ut för ett slutspel.

– Men fram tills att det eventuellt är klart tar vi en match i taget, det är bara onödigt att lägga energi på att fundera över saker som kanske inte blir av.

LÄS MER: Förre IFK-aren kan snuva IFK på slutspel

Under uppehållet på drygt två veckor har laget tränat hårt.

– Vi har legat i för att vara i så bra slag som möjligt i de här tre kommande matcherna. Vi har kört både barmark med ordentliga styrkepass och hårda pass på isen. Sen har vi fått ändra en del upplägg efter att det varit snöstorm var och varannan träning, men det är vi ju vana vid.

Tre spelare har varit borta under hela uppehållet, de finska landslagsspelarna Elias Gillgren, Jussi Aaltonen och Kasperi Hirvonen.

– Det skapade givetvis luckor i vår trupp till träningarna, men vi fyllde upp med hela juniorlaget istället så att vi kan köra bra övningar med mycket folk. Och att spelare är borta på landskamper är annars bara positivt, säger Mattias Sjöholm.

LÄS MER: Klart: Vi sänder IFK:s avslutningsmatcher

Tre matcher på sju dagar med start i kväll och fortsättning med Frillesås på fredag och Vänersborg kommande tisdag, båda på hemmaplan, är det som återstår av grundserien för IFK. Sen kan det vara slut och jobbet för nästa säsong börjar på riktigt.

Har du pratat framtid med klubbchefen Pär Beckne?

– Inte för egen del. Det har mer varit snack om organisation och spelare som vi skulle vilja ha för att lyfta oss ett steg till.

Är du sugen på en fortsättning som tränare?

– Ja, jo. Det är ju riktigt kul fortfarande, det måste jag erkänna. Men sen beror det på mycket saker, inte minst vad spelarna vill. Jag har ju varit med ett par säsonger nu och kanske vill spelarna ha en annan röst. Men vi får se, nu har vi fullt fokus på det vi har närmast framför oss.

MATCHDAGS

Edsbyn–IFK Motala

Elitserien, onsdag kl 19

Läget i laget: Viktor Spångberg, Anton Spångberg och Oskar Nilsson fattas fortfarande på grund av hjärnskakningar.

Notera 1: Förra gången lagen möttes, i Motala, vann IFK med 5–3.

Notera 2: Edsbyn har spelat 11 matcher hemma i sin hall den här säsongen och vunnit 10.

Oddset: 1 1,10 X 11,70 2 10,60

Vi tippar: 5–3

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén