IFK sänker priset för Biljetthjälpen

IFK Norrköping stöttar fansens initiativ att hjälpa nyanlända flyktingar att gå på fotboll. Nu subventionerar klubben priset på biljetterna.

2 september 2015 15:27

När supportergruppen Peking Ultras drog igång Biljetthjälpen för att samla in pengar för att hjälpa flyktingar att se på IFK fick det rejäl genomslagskraft. I matchen mot Helsingborg testade man projektet genom att skänka tio biljetter på flyktingboendet Bollen intill Nya Parken.

Den pågående insamlingen ska ge möjligheten att bjuda ännu fler nyanlända flyktingar på biljetter till IFK Norrköpings hemmamatch mot Gif Sundsvall den 20 september.

Under onsdagen var den senaste uppgiften att man fått ihop 47 000 kronor enligt Johan Möller i Peking Ultras.

Från IFK:s sida hyllar man insamlingen och fansens projekt.

– Vi kan bara buga och applådera det här. Vi har inte tagit några initiativ medialt själva för det här ska fansen ha cred för. Det vi kan göra är att hjälpa till med det vi kan, säger klubbdirektören Håkan Wetell till NT-sporten.

Han bekräftar det som supportersidan kamraterna.net avslöjade under dagen, att IFK väljer att sänka priset på biljetterna rejält för ändamålet.

Mer än halva priset för en vuxen att gå in och stå bland fansen på Curva Nordahl.

– Längre har vi inte pratat om det, hur vi löser det rent praktiskt. Det här är det vi kan göra för att de ska få ut så mycket som möjligt av det här. Sedan får vi diskutera med företrädare för fansen om detaljerna, fortsätter Wetell.

Men det är på Curva Nordahl ni ser att biljetterna ska gälla?

– Tänker man sig integration är det där de ska få uppleva matchen, tillsammans med fansen. Det är där det sjungs, hoppas och är fullsatt. Det vore en bra start på en integration, anser Håkan Wetell.

Toppstriden har gett vind i seglen för klubben överlag. Just nu söker man två nya medarbetare, en ekonomiassistent samt en person för kansliet.

– Ekonomibiten är ingen stor sak, vi har redan de timmarna idag men behöver permanenta tjänsten, säger Håkan Wetell.

– Kanslidelen är däremot en satsning och förstärkning. Vi behöver helt enkelt mer procent som hanterar vår vardag när det gäller service och medlemsfrågor. Med det läge vi har nu, har styrelsen sett att vi behöver göra det här nu i dessa tider av fotbollsframgångar, säger Wetell.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson