IFK räknar inte med att värva

Hammarby har sagt upp alla sina spelarkontrakt. Men IFK Motalas klubbchef Pär Beckne har inte lyft telefonen och försökt värva.

3 januari 2019 15:42

– Det finns absolut spelare i den truppen som jag jättegärna skulle ha i vårt lag, men tyvärr har vi inte de ekonomiska möjligheterna att lösa det.

Den ekonomiska situationen i Stockholmsklubben är så pressad att spelarna bara garanteras full lön i januari. Kontrakten sägs därför upp med omedelbar verkan vilket betyder att spelarna är fria att gå till vilken annan klubb de vill.

Under torsdagen var det ännu ingen som aviserat att man tänkt flytta på sig, men mycket talar för att någon eller några kommer ta den chansen.

Men IFK Motala sitter som sagt stilla i båten.

– Som jag sa så har vi inte ekonomi för att lösa det. Men saker och ting kan förändras, så man ska aldrig säga aldrig.

Klubbarna har enligt reglerna till den 15 januari på sig att spika sina trupper, fram tills dess kan man skriva korttidsavtal med andra klubbar. Något IFK gjort när man lånat in William Arvidsson från Villa och lånat ut Eric Lisell till Tranås och Hugo Lundqvist till Katrineholm.

– Som det ser ut nu så kommer vi skriva alla våra spelare hos oss i IFK resten av säsongen, medan Villa sagt att de vill ha tillbaka William. Jag hade gärna behållt honom här och skulle det bli någon förändring är vi beredda att ta en diskussion.

Parallellt med den här säsongen pågår också arbetet med att bygga en trupp till nästa vinter. Pär Beckne berättar att ungefär halva truppen har utgående eller kontrakt som kan brytas, andra halvan har gällande avtal.

– Jag skulle tro att vi kan landa i åtminstone nån förlängning av kontrakt inom kort.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén